A început Balkanik Festival. Ce surprize a pregătit ediţia a opta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Balkanik Festival se defăşoară între 7 şi 9 septembrie la Gara Regală Băneasa
Balkanik Festival se defăşoară între 7 şi 9 septembrie la Gara Regală Băneasa

Ca în fiecare an, Balkanik Festival propune, pe lângă muzică bună şi invitaţi de marcă, o serie de evenimente cu tradiţie: târguri de meşteri şi designeri, ateliere şi activităţi recreative.

Balkanik Festival şi-a deschis porţile astă seară, de la ora 16:00, iar publicul care ajunge la Gara Regală Băneasa va avea ocazia să încerce experienţa deosebită a unui târg de bijuterii din argint meşteşugite, fuste înflorate, tricouri cu broderii tradiţionale, papioane, eşarfe împâslite, cosmetice naturale, borsete şi accesorii fel de fel. Toate acestea şi multe altele sunt de probat şi de luat acasă la târgul de meşteri şi designeri de la Balkanik Festival, deschis vineri de la 16:00 - la 23:00 şi sâmbătă şi duminică de la 12:00 la 23:00.

De asemenea, în cadrul Balkanik Festival vor avea loc mai multe ateliere atractive: „Codiţe cu aţă“ - sâmbătă şi duminică – între orele 13:00 - 23:00, „Împletituri (în păr)“ -  sâmbătă şi duminică - 13:00 - 23:00, „Henna” – vineri, între 16:00 - 22:00, sâmbătă şi duminică, de la ora 14:00 la 22:00.  Sâmbătă şi duminică, între orele 16.00 şi 23.00 va avea loc un atelier de confecţionat coroniţe cu flori. Nu în ultimul rând,  în spaţii special amenajate vor avea loc ateliere de „Roata olarului”, „serigrafie“ şi „ţesut“.

Însă anul acesta Balkanik Festival le-a pregătit oaspeţilor săi mult mai multe surprize: un Creative Board Gaming (zonă de board games) a fost amenajat special şi va fi disponibil de vineri până duminică, între orele 16:00 şi 21:00. Photo booth: ia-ţi o poză la portofel dacă ajungi vineri până la ora 23:00, iar sâmbătă şi duminică, între 12:00 - 23:00. Lumea Tarot-ului se deschide plină de magie şi mister, sâmbătă şi duminică, între 13:00 - 23:00, de asemenea vor fi întâlniri cu stihomanţia şi cărţile de poezie de la Tramvaiul 26.

Nu în ultimul rând, gurmanzii de toate felurile (de mâncare) vor avea amenajate spaţii unde se vor putea îndestula, iar cei care vor să se hidrateze au la dispoziţie licori dătătoare de putere pentru dansurile care se vor întinde către zori.

Balkanik 2018

Pe lângă toate acestea, în fiecare seară vor avea loc recitaluri ale unor formaţii şi ale unor artişti care cu siguranţă vor face publicul să vibreze pe ritmuri de fanfare, tarafuri şi voci spectaculoase.

Încă din prima zi, 7 septembrie, pe scena festivalului de la Gara Regală Băneasa vor urca unii dintre cei mai aşteptaţi artişti de pe afiş – Fanfara Tirana meets Transglobal Underground. Ei vor da startul unei petreceri care se va întinde pe 3 zile, până pe 9 septembrie. Atmosfera de nuntă balcanică deturnată de rudeboys de vineri va continua toată noaptea cu un after party cu piscină, la Younivers Summer Club, alături de Fanfara de la Cozmeşti.

Sâmbătă, publicul îi va cunoaşte pentru prima dată pe cei de la Light in Babylon, adică solista cu rădăcini în Iran şi Israel, Elia Kamal, instrumentistul turc care cântă la santur şi un chitarist francez, un turn al lui Babel care vorbeşte aceeaşi limbă – muzica din Instanbul. Manonera vor pune în scenă un show pregătit special pentru festival şi inspirat de muzicile lăutăreşti, muzicile romilor mai recent sedentarizaţi din România, muzicile de tango, flamenco şi Turk Halk Muzigi (muzicile de tradiţie orală din Turcia, cu extensie în Peninsula Balcanică). Mult aşteptata Yasmin Levy va încheia seara de sâmbătă cu Ladino (muzica iudeo-spaniolă din Spania) şi inima arzătoare a flamenco-ului. Sâmbătă, atmosfera de la after party va fi una de litoral românesc din anii ’90, cu Dan Ciotoi şi Formaţia Generic. Salvamarii vor fi nelipsiţi de la cele două afterparty-uri, unde publicul se va putea răcori în piscină după o zi şi-o noapte de dans.   

Duminică, ultima seară de festival îi va aparţine lui Asaf Avidan, superstarul care îşi începe turneul solo „The Study on Falling” cu această ocazie, la Bucureşti.

Preţul biletelor şi abonamentelor

Abonamentele permit accesul la toate evenimentele din festival pentru cele trei zile, la Gara Regală Băneasa şi Younivers Summer Club şi pot fi achiziţionate la preţul de 160 lei. 

Biletele pe zile au fost puse în vânzare pe 20 august şi au preţul de 80 lei - acces festival şi 90 lei / 20 euro zi acces festival + afterparty. Biletele pentru afterparty, în lipsa unui abonament sau a unui bilet cu afterparty inclus, au preţul de 20 lei.

La 4 abonamente sau bilete achiziţionate, al cincilea este gratuit.

Informaţii despre trupe pe balkanikfestival.ro, abonamente & bilete pe eventbook.ro, iabilet.ro, entertix.ro, eventim.ro, în librăriile Cărtureşti şi în reţeaua de magazine Flanco.

La Balkanik Festival poţi ajunge şi cu RATB, folosind liniile de autobuz 783, 335 sau 131.

Balkanik Festival a devenit unul dintre cele mai importante festivaluri de world music din Europa, apreciat internaţional de reviste de specialitate precum Songlines sau Folker, primind EFFE Label - Remarkable Festival pentru al treilea an consecutiv.

Balkanik Festival este un eveniment organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural ARCUB, Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Muzică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite