LIVE VIDEO Concertul Orchestrei Mozarteum, de la ora 17.00, a fost reprogramat astăzi, de la 22.30, la Ateneu şi va fi în direct pe adevarul.ro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concertul care urma să fie susţinut de Orchestra Mozarteum din Salzburg, dirijată de Thomas Dausgaard, astăzi, de la ora 17.00, la Ateneul Român, se reprogramează pentru ora 22.30, tot la Ateneu. Ansamblul va interpreta, alături de solistul Dan Grigore, lucrări de Mozart şi Beethoven.

Organizatorii au transmis că zborul Austrian Airlines, care urma să transporte orchestra, a fost anulat. În urma intervenţiilor Artexim şi ale lui Ioan Holender, directorului artistic al Festivalului „Enescu“, compania a pus la dispozţie un nou avion, astfel încât concertul să poată avea loc.

   

 Orchestra Mozarteum, din care fac parte 91 de persoane, a mers în turneu în ţări precum Argentina, China, Japonia, Germania, Italia şi Spania. Printre dirijorii sub bagheta cărora a cântat ansamblul se numără Giovanni Antonini, Robin Ticciati, Marc Minkowski, Yannick Nézet-Séguin, Dmitrij Kitajenko şi Mark Elder.

Program

Ora 22.30

Recitaluri şi concerte camerale

Orchestra Mozarteum din Salzburg

Ateneul Român 

Dirijor: Thomas Dausgaard

Solist: Dan Grigore – pian

Lucrări de: Mozart şi Beethoven 

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite