VIDEO „Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri“, cel mai bun weekend de debut din toate timpurile, în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pelicula „Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri/ The Hobbit: The Battle of the Five Armies“ a avut cel mai bun weekend de debut din toate timpurile, în cinematografele din România, scrie Pagina de Media.

Filmul „Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri/ The Hobbit: The Battle of the Five Armies“ a fost lansat în România pe 19 decembrie şi a reuşit să aibă cel mai bun weekend de debut pe care un film l-a avut vreodată la noi în ţară, cu încasări de peste 869.000 de dolari. Pelicula a avut peste 148.000 de spectatori români, potrivit Pagina de Media

„Hobbitul“ este distribuit de Forum Film România, fiind proiectat în format 3D şi IMAX 3D.

„Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri“ este un film fantastic de aventuri regizat de Peter Jackson, fiind a treia parte a seriei de filme bazată pe romanul „Hobbitul“ (1937), scris de J.R.R. Tolkien. Este precedat de „O călătorie neaşteptată“ (2012) şi „Dezolarea lui Smaug“ (2013), trilogia fiind un prequel (n.r. - lucrare care completează o altă lucrare realizată anterior, în care acţiunea are loc înainte de povestea originală) al seriei „Stăpânul inelelor“.

Distribuţia peliculei este una pe măsura ultimei aventuri a hobbitului: Martin Freeman (Bilbo Baggins), Ian McKellen (Gandalf), Richard Armitage (Thorin), Evangeline Lilly (Tauriel), Lee Pace (Thranduil), Luke Evans (Bard), Benedict Cumberbatch (Smaug/Necromancer), Ken Stott (Balin), James Nesbitt (Bofur), Cate Blanchett (Galadriel), Ian Holm (Bilbo Baggins la bătrâneţe), Christopher Lee (Saruman), Hugo Weaving (Elrond) şi Orlando Bloom (Legolas).

Filmul continuă firul narativ al primelor două părţi ale seriei, ajungând în punctul în care Thorin, Bilbo şi gnomii se pregătesc de bătălia finală cu dragonul Smaug, dar şi cu alte forţe ale răului, de la care vor să recucerească regatul pierdut Erebor. Dar oare vor reuşi să-l învingă pe dragon odată pentru totdeauna? Şi, în caz de izbândă, vor putea să înfrunte crunta ameninţare descoperită de vrăjitorul Gandalf în Dol Guldur?

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite