VIDEO Cele mai importante roluri ale actorului Philip Seymour Hoffman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câştigătorul Premiului Oscar pentru cel mai bun actor în 2005, Philip Seymour Hoffman, a fost găsit mort apartamentul său din New York. Acesta avea 46 de ani, iar cea mai probabilă cauză a morţii este o supradoză de droguri.

Hoffman a avut de-a lungul timpului probleme cu drogurile, însă actorul american declara în că a reuşit să stea departe de narcotice timp de 23 ani până în 2012 când a căzut pradă ispitei.

Actorul de la Hollywood participase de curând la Festivalul de film Sundance unde şi-a promovat ultimele sale proiecte, „God’s Pocket” şi „A Most Wanted Man.

„The Hollywood Reporter” făcut o scurtă lista ale celor mai importante roluri pe care le-a jucat Hoffman, dat fiind că acesta a fost prezent în peste 50 de filme.

1.Boogie Nights (1997)

În această producţie cinematografică Hoffman joacă alături de Mark Wahlberg într-un film regizat de Paul Thomas Anderson

2.Magnolia (1999)

Un alt film regizat de Anderson în care joacă şi Hoffman este „Magnolia”, producţie în care este coleg cu Tom Cruise. Acest rol îi va aduce lui Hoffman şi un premiu.

3.Almost Famous (2000)

Actorul american joacă rolul unui jurnalist care călătoreşte în turnee alături de trupele muzicale, unele momente fiind un mentor pentru un tânăr atras de atmosfera din jurul marilor artişti.

4.Capote (2005)

Hoffman a reuşit să câştige Premiul Oscar prin prestaţia sa din filmul „Capote” unde joacă rolul autorului Truman Capote. În acel an, Hoffman a reuşit să-l surclaseze pe actorul Heath Ledger, nominalizat pentru rolul din „Brokeback Mountain”

5.Misiune Imposibilă 3 (2006)

În acest film Hoffman joacă rolul unui traficant de arme care prin abilităţile sale şi reţeaua pe care o controlează îl capturează pe Ethan Hunt (Tom Cruise).

6.Charlie Wilson’s War (2007)

Producţia cinematografică din 2007 i-a adus o nouă nominalizare pentru Premiul Academiei, un film regizat de Mike Nichols. Rolul interpretat de Hoffman este de agent operativ al CIA.

7.Doubt (2008)

Doubt îi va aduce lui Hoffman o altă nominalizare pentru Premiul Academiei, în urma prestaţiei sale în care interpretează un preot din New York asupra căruia planează suspiciuni că a abuzat sexual un minor.

8.The Ideas of March (2011)

Rolul de consultant politic este unul care-l prinde bine pe actorul american angrenat în jocurile de culise de la Washington. Acest rol îi va aduce nominalizare pentru BAFTA.

9.The Hunger Games: Cathing Fire (2013)

Hoffman s-a alăturat în această producţie cinematografică seriei de filme din „The Hunger Games”.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite