Satira „El buen patrón”, cu Javier Bardem în rol principal, număr record de nominalizări la premiile Goya

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satira „El buen patrón”

Satira „El buen patrón”, regizată de Fernando León de Aranoa, cu Javier Bardem în rol principal, a obţinut un număr record de selecţii pentru ediţia de anul viitor a premiilor Goya.

Lungmetrajul a primit 20 de nominalizări la premiile Academiei spaniole de film, care vor fi acordate pe 12 februarie 2022 într-o ceremonie la Palau de Les Arts din Valencia.

Este filmul care a obţinut cele mai multe selecţii în istoria premiilor. Până în prezent, „Días contados” (1994), de Imanol Uribe, obţinuse cele mai multe, 19.

„El buen patrón”, care este şi propunerea Spaniei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2022, relatează o săptămână din viaţa proprietarului unei fabrici de cântare, Básculas Blanco, aflat în cursa pentru premiul de excelenţă antreprenorială al Guvernului regional, în timp ce totul din jurul lui pare să se năruie.

Acest lider local dintr-un oraş anonim este întruchipat de Javier Bardem, care construieşte un personaj manipulator şi seducător ce efectuează tot felul de balanţe personale şi de afaceri fără să înţeleagă dileme morale sau probleme sociale.

Lungmetrajul va concura pentru titlul de cel mai bun film cu „Maixabel”, de Iciar Bollain, „Madres paralelas”, de Pedro Almodóvar, „Mediterráneo”, de Marcel Barrena, şi „Libertad”, de Clara Roquet.

„Maixabel” a primit în total 14 nominalizări, iar „Madres paralelas” îi urmează, cu opt.

Pentru regie au fost nominalizaţi Fernando León, pentru „El buen patrón”, Manuel Martín Cuenca, pentru „La hija”, Pedro Almodóvar, pentru „Madres paralelas”, şi Icíar Bollaín, pentru „Maixabel”.

Pentru interpretare au fost nominalizaţi Javier Bardem - „El buen patrón”, Javier Gutiérrez - „La hija”, Luis Tosar - „Maixabel” şi Eduard Fernández - „Mediterráneo”.

La categoria actriţă în rol principal au fost selectate Emma Suárez, pentru „Josefina”, Petra Martínez, pentru „La vida era eso”, Penélope Cruz, pentru „Madres paralelas”, şi Blanca Portillo, pentru „Maixabel”.

Pentru titlul de cel mai bun actor în rol secundar, „El buen patrón” apare cu trei dintre cele patru candidaturi - Celso Bugallo, Fernando Albizu şi Manolo Solo. Alături de ei a fost nominalizat Urko Olazabal, pentru „Maixabel”.

Dintre actriţe în rol secundar au fost selectate Sonia Almarcha, pentru „El buen patrón”, Nora Navas, pentru „Libertad” şi Aitana Sánchez Gijón şi Milena Smit, pentru „Madres paralelas”. 

Actorul José Sacristán va fi recompensat anul viitor cu premiul Goya de onoare.

Ediţia cu numărul 36 a galei va avea loc cu public şi va avea mai mulţi prezentatori.

Ceremonia va fi şi un omagiu adus cineastului Luis García Berlanga, de la naşterea căruia se împlinesc 100 de ani.

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite