Premiera săptămânii: The Expendables 3: Eroi de Sacrificiu“, filmul care i-a adus pe Sylvester Stallone şi Mel Gibson la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte din filmul  „The Expendables 3: Eroi de Sacrificiu“ s-a turnat la Muzeul Naţional de Artă din Bucureşti FOTO cinemagia.ro
O parte din filmul  „The Expendables 3: Eroi de Sacrificiu“ s-a turnat la Muzeul Naţional de Artă din Bucureşti FOTO cinemagia.ro

Filmul „The Expendables 3: Eroi de Sacrificiu“, o continuare a producţiei din 2012, „Eroi de sacrificiu 2/ The Expendables 2“, are astăzi premiera în cinematografele din România.

Filmul, regizat de Patrick Hughes, după un scenariu scris de Sylvester Stallone, Katrin Benedikt şi Creighton Rothenberger, îi readuce pe marile ecrane pe protagoniştii din seria precedentă: Arnold Schwarzenegger. Din distribuţia filmului mai fac parte actorii Antonio Banderas, Mel Gibson, Harrison Ford, şi Kellan Lutz.

„Eroi de sacrificiu 3“ îi aduce pe Barney (Sylvester Stallone), Christmas (Jason Statham) şi restul echipei faţă în faţă cu Stonebanks (Mel Gibson), pe care Barney credea că l-a ucis. Chiar dacă nu este pentru prima oară când păcăleşte moartea, prioritatea lui Stonebanks, care a devenit treptat un mercenar lipsit de scrupule, este acum să distrugă gruparea Eroi de Sacrificiu. Barney, în schimb, are cu totul alte planuri. În încercarea de a-şi nimici adversarul, personajul interpretat de Sylvester Stallone recrutează adversari mai tineri, mai rapizi şi experţi în gadget-uri. Noua misiune se transformă  într-o bătălie între clasicul old-school şi noua expertiză tehlonogică.

Nu mulţi sunt cei care ştiu că o parte din producţia „Eroi de sacrificiu 3“ s-a filmat în Bulgaria, dar şi în capitala României. Muzeul Naţional de Artă din Bucureşti i-a găzduit, în secret, pe actorii Sylvester Stallone şi Mel Gibson pe parcursul filmărilor. Cum nimeni nu a ştiut de venirea în ţară a celor doi mari actori, surpriza a fost una de proporţii uriaşe când site-ul IMDb a publicat o listă cu toate cele şapte locuri în care s-a turnat filmul „Eroi de sacrificiu 3“, iar, printre ele, apărea şi Muzeul de Artă din Bucureşti.

Mel Gibson în rolul personajului Stonebanks FOTO cinemagia.ro

image

Într-un interviu acordat unei publicaţii din Bulgaria, Sylvester Stallone a mărturisit că i-a făcut o deosebită plăcere să filmeze în cele două ţări balcanice.

„Am filmat unele scene fantastice, la Muzeul de Artă, la Aeroport şi am construit o varietate de decoruri. Ba chiar am construit şi un pod în mijlocul unei baze militare, ceea ce, în America, este imposibil. Tot aici am filmat o scenă grozavă cu Mel Gibson. A fost incredibil, au construit acel pod în numai 24 de ore, iar a doua zi l-au dărâmat. Oriunde în altă parte asta ar fi durat cel puţin două luni“, a spus actorul despre timpul petrecut la Bucureşti şi la vecinii bulgari.

Cu toate acestea, Stallone nu a putut să nu observe traiul greu al locuitorilor din România şi Bulgaria, care, după părerea sa, sunt oameni foarte muncitori: „Pe de-o parte, ai birocraţia, iar, pe de altă parte, ai oamenii care muncesc din greu. Vieţile lor sunt dificile şi sunt obişnuiţi cu problemele“.

Potrivit site-ului imdb.com, Sylvester Stallone a fost cel care i-a oferit lui Jackie Chan, care, în septembrie, va participa la Zilele Filmului Chinezesc de la Bucureşti, un rol secundar în „Eroi de sacrificiu 3“. Actorul chinez a refuzat însă oferta făcută Stallone, căci rolurile secundare nu sunt pe gustul lui. Cu toate acestea, Jackie Chan a acceptat, în cele din urmă, un rol în „Eroi de sacrificiu 4“.

Antonio Banderas în rolul personajului Rapido FOTO cinemagia.ro

image

Deşi distribuţia filmului este într-adevăr una spectaculoasă, criticii de film nu s-au lăsat impresionaţi de o listă ce cuprinde nume precum Stallone, Gibson, Schwarzenegger, Banderas şi Ford. Potrivit „The Hollywood Reporter“, criticile aduse filmului au vizat, în primul rând, numărul mare al protagoniştilor consacraţi.

Criticul de film al „The Hollywood Reporter“, Justin Lowe,  este de părere că „deteriorarea“ francizei nu se datorează atât de mult numelor mari şi trecute de prima tinereţe de la Hollywood, ci, mai degrabă, scenariului stereotipic. „Iar acest lucru provine, la rândul său, din scopul suprem al producătorilor: acela de a face cât mai mulţi bani“, a completat Lowe.

De aceeaşi părere este Kenneth Turan, de la „Los Angeles Times“, care consideră că „Eroi de sacrificiu 3“ abundă în „dialoguri macho şi plictisitoare“, tipice pentru asemenea producţii de la Hollywood.

Michael Phillip, de la „Chigaco Tribute“ nu este deloc încântat de rezultatul final şi nu îşi poate justifica bugetul enorm al filmului, de 90 de milioane de dolari: „Arată mai mult ca o producţie de 30 de milioane de dolari“.

În ciuda criticilor, „Eroi de sacrificiu 3“ a reuşit să obţină calificativul 8,2 pe platforma dedicată filmelor, IMDb (Internet Movie Database).

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite