Organizatorii TIFF ajung la Constanţa cu un nou festival de film

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sunscreen

Organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania anunţă prima ediţie SUNSCREEN Film & Arts Festival – un nou eveniment la malul mării, cu proiecţii în aer liber şi în cinema, cine-concerte de excepţie, un program dedicat copiilor, dar şi petreceri electrizante.

Între 8 şi 11 septembrie, spectatorii din Constanţa vor putea urmări pe marele ecran zeci de filme de succes şi se vor bucura de întâlniri cu invitaţi speciali din lumea filmului. Evenimentul are în spate echipa TIFF, care a transformat Cluj-Napoca într-o destinaţie internaţională pentru iubitorii de film şi care se va folosi de experienţa acumulată în ultimii 20 de ani pentru a construi un nou eveniment la malul mării. 

,,În 2022, echipa festivalului de film cu cel mai mare număr de spectatori din România ajunge în cea mai atractivă destinaţie de vacanţă din ţară, într-o nouă formulă, concepută special pentru această ocazie. Ne bucurăm că vom putea folosi experienţa organizării TIFF în dezvoltarea unui eveniment care sperăm să devină tradiţie la Constanţa, un oraş care are potenţialul să devină un nou punct important pentru cinefili”, spune Tudor Giurgiu, Preşedintele TIFF.

Mihai Lupu, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, dar şi Erwin Şimşensohn, regizor şi Directorul Teatrului de Stat Constanţa, sunt în aceste zile la TIFF, unde se vor întâlni cu echipa festivalului, în pregătirea evenimentului din septembrie. Proiectul se desfăşoară sub egida Primăriei Municipiului Constanţa.

Programul primei ediţii SUNSCREEN Film & Arts Festival va include o selecţie de peste 30 de filme, cine-concerte cu artişti renumiţi, proiecţii şi ateliere pentru copii şi părinţi, experienţe cine-culinare şi VR Cinema, organizate indoor şi în aer liber în cinci locaţii din Constanţa: Piaţa Ovidiu, Plaja Reyna, Teatrul de Vară Soveja, Sala Jean Constantin şi Sala Studio a Teatrului de Stat. Mai multe detalii despre program vor fi comunicate în curând. 

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite