Membrii Comisiei de rating CNC, atacaţi de vedete şi de oameni obişnuiţi: „Comuniştii nu au cum să înţeleagă arta cinematografică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actriţa Charlotte Gainsbourg este protagonista filmului „Nymphomaniac“
Actriţa Charlotte Gainsbourg este protagonista filmului „Nymphomaniac“

Decizia Comisiei de rating a CNC  de a interzice în cinematografele din România cea de-a doua parte a filmului „Nymphomaniac“ a declanşat o adevărată isterie pe reţelele de socializare. Atât nume cunoscute din showbizul românesc, cât şi oameni de rând au contestat această decizie, invocând reputaţia îndoielnică a membrilor comisiei.

Cea mai vizată a fost Cristina Dochianu, prezentatoare de ştiri sportive la postul de televiziune Antena 1 şi care, în trecut, a pozat în revista pentru bărbaţi „Playboy“.

Câteva dintre reacţiile vedetelor:

„Ba eşti prost?!!!:))))

România, prima ţară care interzice filmul „Nymphomaniac Vol. II“ în cinematografe

Cristina Dochianu - Comisia de rating a Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) - fosta prezentatoare a ştirilor sportive de la Antena 1, care, după ce a fost concediată de Andreea Marin Bănică din trupa de dansatoare deoarece a pozat în Playboy pe un tarif foarte mic, numai 1.000 de euro, s-a reprofilat şi a ajuns la Antena 1 la horoscopul matinalului „Dimineaţa devreme“, pe vremea lui Dan Capatos şi a Cristinei Cioran, trecând apoi la ştirile sportive“, a scris cântăreţul Florin Chilian pe pagina personală de Facebook, citind un paragraf dintr-un material apărut pe site-ul b365.ro.

image

De asemenea, fostul realizator de televiziune Andrei Gheorghe a avut aceeaşi nemulţumire, pe care a împărtăşit-o tot pe contul de Facebook, însoţită de pictorialul din revista „Playboy“, intitulat sugestiv „Marea pisiceală“: „Doamna (referire la Cristina Dochianu, n.r.) este membru în CNC. Ăia care au interzis la difuzare Nymphomaniac“.

„Accidental, CNC are ocazia să înveţe puţin marketing“, a punctat şi realizatorul emisiunii „Apropo TV“, Andi Moisescu, pe contul de Twitter. 

La rândul ei, Cristina Dochianu, membru a Comisiei de rating, şi-a exprimat punctul de vedere tot prin intermediul paginii de Facebook. Chiar dacă nu a putut să dezvăluie dacă a fost pro sau contra acestei hotărâri, vedeta de televiziune a lăsat să se înţeleagă că decizia nu a fost unanimă.

„Datele contractuale mă împiedică să spun care a fost votul meu privind filmul Nymphomaniac Vol. II, al lui Lars von Trier. Nu mă pot opri însă să nu remarc cu câtă uşurinţă nume cunoscute în peisajul media românesc îmi impută mie decizia CNC, deşi se ştie că suntem mai mulţi membri, iar decizia nu a fost unanimă“, a scris membra Comisiei pe Facebook.

image

În acelaşi mesaj, Dochianu a comentat şi reacţiile dure ale colegilor de breaslă, precizând că nu are niciun reproş faţă de ea: „Da, în urmă cu câţiva ani, am pozat în Playboy. Aş vrea doar să-i aduc aminte unei doamne, care deţine o funcţie importantă într-un trust de presă internaţional, că am admirat o fotografie cu dumneaei într-o revistă glossy, în urmă cu mulţi ani, în care apărea goală-goluţă, cu un radio pe care îl ţinea în braţe drept paravan. Sunt convinsă însă că decizia de a poza aşa nu i-a afectat în vreun fel capacitatea de a lua decizii bune. Iar eu, în cazul de faţă, nu am nimic să-mi reproşez“.

Indignaţi au fost şi cititorii site-ului adevarul.ro, care au adus în discuţie emisiunile tabloide difuzate de televiziunile din România,dar şi „mentalitatea comunistă“ a membrilor Comisiei, mulţi fiind convinşi că tocmai prin această decizie tinerii vor fi mai dornici să vadă filmul.

Câteva dintre reacţiile cititorilor site-ului adevarul.ro:

„Mda...de când suntem o ţară de pudici? Alea de la Capatos nu trebuie interzise? Alea or fi fete de pension de pe vremea lui Garabet Ibrăileanu!“, a scris Andrei Faur.

„Comuniştii nu au cum să înţeleagă arta cinematografică“ – Christian Morgan

„Dar filmul nu este pentru tineri, este clar acest lucru. Filmul este clar +18. Prin această controversă va ajunge la tineri, prin reclama asta pe care CNC o face“ – Christian Morgan

„Pe criteriul ăsta ar trebui să le fie retrasă licenţa tuturor aşa-ziselor posturi de ştiri“ – Andrei Guard

„Este o calomnie ceea ce se întâmplă! În anul 2014 cenzurăm orice nu poate mintea a câtorva oameni să suporte!!! Chiar nu se pot găsi alte soluţii??? (interzicerea minorilor, difuzarea într-un anumit interval orar?? ). Dacă vreau să plătesc bilet şi să-l vad..este dreptul meu..nu aveţi dreptul să îmi interziceţi asta!!!!  JOS CENZURA“ – Luana Mara

image
Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite