Lupita Nyong’o face din nou echipă cu Brad Pitt, pentru ecranizarea romanului „Americanah“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lupita Nyong’o, premiată cu Oscar la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar pentru prestaţia din filmul „12 ani de sclavie“, produs de Brad Pitt, va colabora din nou cu actorul american pentru ecranizarea romanului „Americanah“, al scriitoarei nigeriene Chimamanda Ngozi Adichie.

Potrivit site-ului hollywoodreporter.com, compania Plan B, care a produs filmul „12 ani de sclavie“, de Steve McQueen, a obţinut drepturile de ecranizare a romanului „Americanah“, al scriitoarei nigeriene Chimamanda Ngozi Adichie, şi va produce filmul, împreună cu D2 Prods. and Potboiler Prods., rolul principal revenindu-i actriţei Lupita Nyong’o.

Romanul „Americanah“, construit în jurul poveştii de dragoste dintre doi tineri din Nigeria, a fost distins în 2013 cu prestigiosul premiu National Book Critics Circle Award for Fiction şi a fost inclus pe lista celor mai bune cărţi ale anului de „The New York Times“, BBC şi Newsday.

Chimamanda Ngozi Adichie a mai scris romanele „Purple Hibiscus“ şi „Jumătate de soare galben/ Half of a Yellow Sun“ (apărut în limba română la Editura Rao) - a cărei adaptare cinematografică, regizată de Biyi Bandele şi cu Anika Noni Rose şi Chiwetel Ejiofor în rolurile principale, a avut recent premiera în Marea Britanie şi Nigeria.

„Este o mare onoare să avem oportunitatea de a aduce pe marele ecran strălucita carte a doamnei Adichie. Pagină după pagină, am fost impresionată de poveştile lui Ifemelu şi Obinze, ale căror experienţe ca imigranţi africani sunt atât de caracteristice şi care trebuie neapărat istorisite“, a declarat Lupita Nyong’o.

Ascensiunea Lupitei Nyong’o în industria filmului a fost construită pe baza premiilor obţinute în acest sezon, recent ea primind rolul Tiger Lily în lungmetrajul despre aventurile lui Peter Pan produs de studiourile Warner Bros., în regia lui Joe Wright. De asemenea, actriţa a primit un rol în „Războiul stelelor VII“, de J.J. Abrams, ale cărui filmări se desfăşoară la Londra, şi va asigura vocea lupoaicei Rakcha, ce îl adoptă pe Mowgli, în noua ecranizare a „Cărţii junglei“, de Jon Favreau.

Totodată, Lupita Nyong’o a conceput, regizat, montat şi produs documentarul „In My Genes“, despre modul în care sunt tratate persoanele albinoase din Kenya.

Lupita Nyong’o, în vârstă de 31 de ani, s-a născut în Mexic şi a crescut în Kenya, absolvind Facultatea de actorie de la Universitatea Yale. Actriţa a jucat în serialul „Shuga“, realizat de MTV, şi a debutat în lungmetraj cu rolul din „12 ani de sclavie“, de Steve Mc Queen.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite