Leonardo DiCaprio va juca rolul celui mai prolific criminal american pentru Martin Scorsese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leonardo DiCaprio şi Martin Scorsese au lucrat împreună pentru cinci filme, toate extrem de apreciate FOTO Getty Images
Leonardo DiCaprio şi Martin Scorsese au lucrat împreună pentru cinci filme, toate extrem de apreciate FOTO Getty Images

Regizorul Martin Scorsese (72 de ani) şi actorul Leonardo DiCaprio (40 de ani) vor face din nou echipă pentru filmul „The Devil in the White City“.

Filmul va fi bazat pe apreciatul roman de non-ficţiune semnat de Erik Larson şi publicat în 2003, „The Devil in the White City: Murder, Magic and Madness at the Fair That Changed America“, pentru care DiCaprio a cumpărat drepturile în urmă cu cinci ani, iar scenariul este semnat de Billy Ray („Captain Phillips/ Căpitanul Phillips“), potrivit „The Guardian“.

DiCaprio îl va interpreta pe HH Holmes, un farmacist şi hotelier despre care se crede că a omorât între 27 şi 200 de persoane, în mare parte tinere care erau ademenite de farmecul criminalului în World's Fair Hotel din Chicago. Cartea lui Larson prezintă cum bărbatul îşi invita victimele într-un „castel al morţii“ care conţinea o cameră de gazare, un crematoriu şi o masă de disecţie. 

Un medic instruit – a absolvit Universitatea Michigan Medical School în 1884 –, Holmes era fascinat de cadavre şi schelete. Victimele lui erau angajaţii şi oaspeţii hotelului, dar şi iubitele, pe care îi gaza în camerele izolate fonic şi îi transporta în subsol, unde avea două cuptoare imense şi mai multe gropi cu acid. Holmes obişnuia să-şi disece victimele şi să vândă resturile pentru studii medicale, folosindu-se de relaţiile formate în perioada studenţiei.

Site-ul deadline.com scrie că studiourile Paramount au câştigat licitaţia pentru a produce acest film, devansând companiile Twentieth Century Fox şi Universal. 

Următorul film al lui Leonardo DiCaprio va fi „The Revenant“, semnat de regizorul laureat cu premiul Oscar Alejandro González Iñárritu, în timp ce Scorsese va intra în cinematografe cu „Silence“, o dramă despre preoţii iezuiţi care se confruntă cu persecuţii violente atunci când călătoresc în Japonia pentru a predica Evanghelia. 

„The Devil in the White City“ este cea de-a şasea colaborare a celor doi, după „Bandele din New York/ Gangs Of New York“ (2002), „Aviatorul/ The Aviator“ (2004), „Cârtţia/ The Departed“ (2006), „Shutter Island“ (2010) şi „Lupul de pe Wall Stree/ The Wolf Of Wall Street“ (2013). 

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite