Kevin Costner a anunțat că își ipotechează casa pentru a-și finanța westernul ambițios prezentat la Cannes VIDEO

0
Publicat:

Actorul și regizorul american Kevin Costner a dezvăluit că a ipotecat propria casă pentru a strânge fondurile necesare finanțării filmului său western ambițios, "Horizon: An American Saga", prezentat duminică, 19 mai 2024, la Festivalul de Film de la Cannes.

Christine Baumgartner si Kevin Costner. FOTO GettyImages
Christine Baumgartner si Kevin Costner. FOTO GettyImages

Filmul, care ar putea avea mai multe continuări, a fost estimat la un buget de 100 de milioane de dolari, iar Costner a declarat că a fost nevoit să apeleze la fonduri proprii după ce studiourile de la Hollywood au refuzat să finanțeze proiectul.

"Nimeni de la Hollywood nu era entuziasmat de ideea de a face aceste filme. Îmi spuneau: 'Hai să facem unul și să vedem cum merge. Nimeni nu face nici măcar două, Kevin. De ce vrei să faci patru? Așa că la un moment dat, mi-am spus pur și simplu: 'OK, îl voi face eu însumi'. Și mi-am ipotecat casa, am strâns banii necesari. Nu mai există nicio scuză, sunt deciziile mele. Dacă nu vă place, puteti să veniți să vă plângeți direct la mine”, a declarat Costner, potrivit AFP.

Costner a petrecut 35 de ani lucrând la proiectul "Horizon", care spune povestea familiei Dutton de-a lungul a patru generații, începând cu sfârșitul secolului al XIX-lea. Filmul a fost filmat în locații din Montana și Utah.

Actorul a mai declarat că este "un outsider" la Hollywood, deoarece preferă să își spună propriile povești decât să se conformeze tendințelor industriei.

„Probabil pentru că nu vreau ca oamenii să manipuleze povestea pe care vreau să o spun și pentru că sunt pregătit să le fac față și să spun nu”, a explicat el.

Costner a primit medalia de ofițer al Ordinului Artelor și Literelor din Franța din partea ministrului Culturii, Rachida Dati, duminică la Cannes.

Cea de-a 77-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes se desfășoară în perioada 14-25 mai.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite