„Dunkirk“, în drum spre Oscar: drama de război, numită deja „cel mai bun film al anului“. Christopher Nolan şi Harry Styles, lăudaţi de critici VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harry Styles, lăudat pentru rolul din „Dunkirk“ FOTO Vertical Entertainment
Harry Styles, lăudat pentru rolul din „Dunkirk“ FOTO Vertical Entertainment

Filmul „Dunkirk“, regizat de Christopher Nolan, este catalogat deja drept „cel mai bun film al anului“, majoritatea criticilor lăudând povestea, jocul actorilor şi mizând pe un premiu Oscar la următoarea gală.

Povestea din spatele succesului 

Succesul filmului „Dunkirk“ pare să fie garantat. Pelicula a a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 50,5 de milioane de dolari, potrivit site-ului boxofficemojo.com, citat de News.ro. Christopher Nolan a regizat ,,Dunkirk“ după propriul său scenariu original, în timp ce pentru filmări a dezvoltat tehnica folosirii unui format de mari dimensiuni, utilizând o combinaţie unică de tehnologie IMAX şi peliculă de 65mm. „Dunkirk“ a fost filmat în Franţa, Olanda, Marea Britanie şi Los Angeles.

Povestea peliculei surprinde trupele britanice şi ale aliaţilor înconjurate de inamici pe plaja franceză şi forţate să facă faţă unui asalt aproape imposibil de rezistat, potrivit cinemagia.ro. Distribuţia filmului este alcătuită din actorii Tom Hardy, Mark Rylance, Kenneth Branagh, Cillian Murphy, Fionn Whitehead, precum şi Harry Styles, membru al trupei One Direction, aflat la primul său rol. De altfel, debutul în actorie al britanicului a fost apreciat de critici. Harry Styles joacă rolul unui soldat britanic în această dramă de război, inspirată de un eveniment petrecut în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, când 338.000 de militari din trupele Aliaţilor au fost salvaţi, între 27 mai şi 3 iunie 1940, de nave de război, dar si bărci de agrement şi ambarcaţiuni de mici dimensiuni. 

dunkirk

FOTO Vertical Entertainment 

Harry Styles, lăudat pentru rol 

„Prestaţia lui Harry a fost uimitoare. El şi-a meritat locul in acest film şi a făcut o treabă excelentă“, a declarat pentru AFP regizorul Christopher Nolan, renumit pentru producţii precum „Inception“, „Interstellar“ sau „The Dark Knight“.

Styles a fost lăudat si de criticii care au vizionat pelicula înainte de premiera mondială. „Harry Styles poate face carieră în actorie dacă si-ar dori să imbrăţiseze acest drum“, a scris, pe Twitter, Metro Entertainment. La rândul său, criticul de film Ali Plumb, de la Radio 1, a scris un mesaj pe Twitter: „Harry Styles s-a achitat admirabil de acest rol“. 

dunkirk

Tom Hardy FOTO Vertical Entertainment 

Criticii presimt un Oscar

Drama de război a primit un procentaj de cronici pozitive de 97 pe Rottentomatoes.com şi se înscrie în cursa pentru o statuetă Oscar, după ce marile publicaţii internaţionale au lăudat-o şi au dat următorul calificativ: „cel mai bun film al anului de până acum“ („Entertainment Weekly“) şi „cea mai bună producţie din filmografia cineastului“ („Indiewire“), arată cinemagia.ro, care arată o parte dintre comentariile de specialitate.

„Este mai mult decât un film de război. Devastator emoţional, uimitor din punct de vedere cinematografic - cu imagini ce se ridică la nivelul celor din «Inception» - este un studiu al personajelor cu o distribuţie grozavă şi foarte puţin dialog, este un thriller fără vreo intrigă reală, este o poveste a unor eroi care nu mai pot spera decât să mai amâne moartea cu o zi“. scrie DigitalSpy.com.

„Reuşita lui Nolan este incontestabilă. A realizat un film de război ce te introduce practic, în mijlocul acţiunii, cu fiecare cadru, şi care glorifică binele din lume, arătând foarte clar, în acelaşi timp, că nicio victorie nu este posibilă fără sacrificii“, spune Brian Truitt de la „USA Today“.

„«Dunkirk» este o capodoperă absolută. Este un film de supravieţuire uimitor de captivant, prezentat în 106 minute pe care le trăieşti la intensitate maximă. Nolan aduce privitorul direct în mijlocul acţiunii, fie că este vorba despre o plajă cu 400.000 de oameni strânşi laolaltă, aşteptând o salvare ce este posibil să nu mai vină, de apele Canalului Mânecii, în mica ambarcaţiune civilă, cu doar un bătrân şi doi adolescenţi la bord, ce se îndreaptă spre zona de război, sau de spaţiul aerian, unde două avioane britanice Spitfire rămân fără combustibil. Ecranul şi imaginile te împresoară cu groaza şi urgenţa situaţiilor, dar şi cu momente de o covârşitoare frumuseţe şi graţie“, este de părere Lindsey Bahr, de la Associated Press.

„Nolan a plămădit, aproape sub toate aspectele, replica britanică a lui «Saving Private Ryan», de Steven Spielberg”, concluzionează Chris Nashawaty, de la „Entertainment Weekly“. 

Filme



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite