Ce sacrificii au făcut actorii pentru a intra în pielea personajelor: insomnie forţată şi diete duse la extrem

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul Heath Ledger a fost personajul Cavalerul Negru în pelicula „Cavalerul Negru/ The Dark
Knight“ FOTO cinemagia.ro
Actorul Heath Ledger a fost personajul Cavalerul Negru în pelicula „Cavalerul Negru/ The Dark Knight“ FOTO cinemagia.ro

Trăiesc pe picior mare, sunt mereu în lumina reflectoarelor şi în atenţia presei, însă meseria de actor nu este una uşoară şi nici pe departe la fel de fabuloasă pe cât pare. Adeseori, pentru a intra cât mai bine în pielea personajelor, actorii apelează la măsuri extreme, ce le pun în pericol sănătatea. Acesta este cazul unor nume celebre, precum Charlie Sheen, Heath Ledger sau Nicolas Cage.

Actorii din „Zbor deasupra unui cuib de cuci/ One Flew Over the Cuckoo's Nest“ s-au internat într-un azil

Unul dintre cele mai bune exemple ale dedicării faţă de un personaj fictiv a fost oferit de actorii din „Zbor deasupra unui cuib de cuci“ (1975), care, înainte de începerea filmărilor, s-au internat într-o clinică de psihiatrie. Experienţa acumulată în timpul petrecut la azil s-a simţit în jocul lor actoricesc de excepţie, foarte apreciat de cinefilii din întreaga lume. Totuşi, să trăieşti printre persoane cu probleme psihice poate fi o experienţă de-a dreptul traumatizantă. O parte dintre actori au recunoscut că ceea ce s-a văzut pe marele ecran a fost generat, în mare parte, de trauma trăită, potrivit site-ului thevintagenews.com.

Hale Berry nu s-a spălat o lună

Hale Berry a devenit una dintre cele mai apreciate actriţe de la Hollywood şi, totodată, un sex-simbol, dar pentru a ajunge la acest statut, actriţa a trebuit să facă o serie de sacrificii. În 1991, pe când se afla la începutul carierei sale, Hale Berry a primit roul unei prostituate dependente de droguri în filmul „Febra iubirii/ Jungle Fever“. Pentru a intra cât mai bine în pielea acestui personaj, pe nume Vivian, actriţa a recunoscut, ulterior, că a renunţat la apă şi săpun pentru o lună.

image

Hale Berry în rolul prostituatei Vivian FOTO thevintagenews.com

Natalie Portman, antrenament şi diete extreme

Arta cere sacrificii, iar Natalie Portman este una dintre actriţele care a învăţat această lecţie pe propria piele în pregătirea pentru rolul balerinei Nina din filmul „Lebăda neagră/ Black Swan“ (2010). Starul hollywoodian a luat lecţii de balet timp de un an, învăţând unele dintre cele mai dificile tehnici pentru a putea pune în scenă un impecabil dans al „Lebedei Albe“.

Nicolas Cage şi-a scos doi dinţi fără anestezie

Nicolas Cage şi-a scos doi dinţi pentru rolul din filmul „Birdy“ (1984), unde a interpretat un personaj care suferea de pe urma rănilor căpătate după ce a luptat în Vietnam. Întrucât personajul interpretat de el în film nu a putut apela la anestezie, actorul american a renunţat şi el la această opţiune, suportând dureri infernale. De asemenea, pentru rolul alcoolicului din pelicula „Părăsind Las Vegas/ Leaving Las Vegas“ (1995), Cage şi-a făcut un obicei din a se îmbăta şi a se înregistra. Actorul urmărea apoi cu atenţie înregistrările, pentru a oferi o interpretare cât mai autentică.

image

Nicolas Cage în pelicula „Birdy“ FOTO Tumblr

Charlie Sheen a stat treaz 48 de ore

Deşi în ultima vreme numele său a devenit sinonim cu scandalurile sexuale, abuzul de alcool şi de stupefiante, la începutul carierei, Charlie Sheen era un actor ambiţios şi foarte muncitor. În anii ’80, vedeta americană şi-a pus în pericol sănătatea după ce a stat treaz 48 de ore pentru a intra cât mai bine în pielea unui personaj debusolat şi neîngrijit, în pelicula „Chiulangiul/ Ferris Bueller’s Day Off“ (1986).

image

Charlie Sheen în filmul „Chiulangiul/ Ferris Bueller’s Day Off“ FOTO thevintagenews.com

Heath Ledger s-a izolat complet

Rolul Cavalerului Negru din pelicula cu acelaşi nume, lansată în 2008, a reuşit să scoată la iveală cele mai întunecate părţi din Heath Ledger. Pregătirea actorului pentru acest rol a constat în izolare totală, Ledger locuind singur într-o cameră de hotel şase săptămâni, timp în care a evitat orice contact uman. Deşi rolul Cavalerului Negru i-a adus o nominalizare la premiile Oscar pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar, există voci care susţin că interpretarea unui personaj atât de întunecat l-a distrus psihic pe Heath Ledger. Actorul a murit după ce a luat o supradoză de droguri, cu puţin timp înainte de lansarea filmului în cinematografe.

Forest Whitaker a învăţat o limbă aglutinantă

Actorul Forest Whitaker l-a intepretat pe Idi Amin, dictatorul Ugandei între anii 1971-1979, în filmul „Ultimul rege al Scoţiei/ The Last King of Scotland“ (2006). Pentru acest rol, actorul nu numai că s-a îngrăşat aproximativ 23 de kilograme, dar a învăţat şi limba Swahili pentru a putea comunica mai uşor cu actorii ugandezi din distribuţie.

Daniel Day Lewis a trăit viaţa personajului său

În lungmetrajul „Piciorul meu stâng/ My Left Foot: The Story of Christy Brown“, actorul Daniel Day Lewis a jucat un personaj care s-a născut cu paralizie cerebrală (o tulburare cronică de postură şi de mişcare provocată de leziunea sistemului nervos – n.red.) şi a insistat foarte mult să fie lăsat să rămână în pielea personajului său pe toata durata filmărilor. Astfel, el a stat de bunăvoie mai multe săptămâni ghemuit într-un scaun cu rotile, poziţie ce i-a provocat fisurarea a două coaste. Chiar şi în această situaţie, Daniel Day Lewis a refuzat să se desprindă de drama personajului său, iar în timpul pauzelor de masă, actorul era ajutat de colegii săi să se hrănească.

Adrien Brody a sacrificat totul

Adrien Brody s-a dedicat atât de mult personajului Wladyslaw Szpilman – un evreu care a supravieţuit Holocaustului şi care a pierdut tot -, din pelicula „Pianistul/ The Pianist“ (2002) încât a făcut o schimbare radicală în viaţa sa. Actorul american şi-a vândut apartamentul, maşina, telefonul mobil şi multe alte bunuri. Practic, Brody a renunţat complet la viaţa cu care era obişnuit şi a mers până într-acolo încât i-a dat papucii iubitei sale, cu care avea o relaţie de mult timp. El şi-a motivat acest gest extrem spunând că despărţirea de iubita sa îl va ajuta să plângă cu adevărat în scenele din film. Toate aceste sacrificii i-au adus lui Adrien Brody un premiu Oscar.

image

Adrien Brody în rolul personajului Wladyslaw Szpilman FOTO thevintagenews.com

Robert De Niro, şofer de taxi în New York

Deşi meseria de şofer de taxi nu pare foarte complicată, cea de actor se numără printre cele mai dificile. Pentru rolul insomniacului din pelicula „Şoferul de taxi/ Taxi Driver“ (1986), Robert De Niro şi-a luat permis de şofer de taxi şi a început să plimbe oamenii prin New York. Vedeta americană a practicat totul cu foarte multă seriozitate, lucrând câte 12 ore pe zi, timp de mai multe săptămâni. În plus, pentru a înţelege cât mai bine trăirile personajului său, De Niro a studiat bolile psihice.

image

Robert de Niro FOTO thevintagenews.com

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite