BAFTA 2016: Cele mai frumoase, amuzante şi stânjenitoare momente ale galei FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorii Kate Winslet şi Michael Fassbender au fost protagoniştii unora dintre momentele care au marcat ceremonia de decernare a premiilor BAFTA 2016 FOTO Getty Images
Actorii Kate Winslet şi Michael Fassbender au fost protagoniştii unora dintre momentele care au marcat ceremonia de decernare a premiilor BAFTA 2016 FOTO Getty Images

Drama „The Revenant“ a dominat gala BAFTA 2016, cucerind cele mai importante trofee într-o ceremonie din care nu au lipsit momentele emoţionante, amuzante, dar şi stânjenitoare.

Unul dintre momentele intens discutate a fost victoria actorului american Leonardo DiCaprio, care a fost recompensat cu primul premiu BAFTA din carieră pentru rolul principal din filmul „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant“. Artistul a livrat unul dintre cele mai frumoase discursuri, declarându-se „extrem de copleşit şi de onorat“, DiCaprio i-a dedicat reuşita celei mai importante femei din viaţa lui – mama sa. 

„Nu m-aş afla astăzi aici dacă nu ar fi această persoană. Nu am avut o copilărie privilegiată, am crescut într-un cartier dur. Şi această femeie mă plimba câte trei ore în fiecare zi ducându-mă la şcoli diferite pentru a-mi arăta diferite oportunităţi. Astăzi este ziua ei. La mulţi ani, mamă! Te iubesc foarte mult“, a declarat DiCaprio.

Lista completă a câştigătorilor BAFTA 2016 

BAFTA 2016: „Titanic“ all over again

De fiecare dată când Leonardo DiCaprio şi Kate Winslet sunt în aceeaşi încăpere, ne amintim inevitabil de „Titanic“. Gala BAFTA 2016 nu a făcut excepţie. Vizibil şocată în momentul în care şi-a auzit numele în dreptul câştigătoarei la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar, Winslet s-a îndreptat către scenă pentru a-şi primi statueta şi cui credeţi că i-a strâns mâna? Lui Leo, bineînţeles. Nu-i de mirare, având în vedere că a mărturisit recent că singurul motiv pentru care va participa la gala Oscar 2016 este pentru a-l vedea pe DiCaprio câştigând, în sfârşit!, râvnita statuetă.

   

Iar fanii au luat-o razna.

Totodată, în faţa jurnaliştilor, Winslet a avut un discurs emoţionant, dezvăluind sfatul crud pe care l-a primit în adolescenţă de la un profesor de actorie. „Când aveam 14 ani, un profesor de teatru mi-a spus că s-ar putea să mă descurc în această industrie dacă mă mulţumesc cu roluri de femeie grasă. Uită-te la mine acum! Ceea ce vreau să spun este că orice femeie care a fost trasă în jos de vreun profesor, un prieten sau chiar un părinte, ar trebui să nu asculte de nimeni, pentru că eu asta am făcut. Nu am ţinut cont, mi-am depăşit temerile şi nesiguranţa, am crezut în mine.“

BAFTA 2016: A săruta sau a nu săruta?

Având în vedere că gala BAFTA 2016 s-a desfăşurat în noaptea de 14 februarie, chiar de Valentine's Day, organizatorii „au împrumutat“ Kiss Cam, folosită adesea în timpul evenimentelor sportive. Strategia a avut rezultate, dar a şi provocat câteva momente de-a dreptul stânjenitoare. De exemplu, timidul cuplu de actori Michael Fassbender şi Alicia Vikander au fost primii luaţi în vizor. Cei doi nu au discutat niciodată deschis despre relaţia lor, deci a-i pune să se sărute în văzut tuturor pare o ţintă greu de atins, însă nimeni nu se aştepta ca situaţia să fie atât de penibilă. 

Din fericire, alţi artişti nu s-au sfiit să intre în joc, printre aceştia Leonardo DiCaprio şi Dame Maggie Smith, Stanley Tucci şi Cuba Gooding Jr, Bryan Cranston şi Julianne Moore, Eddie Izzard şi Rebel Wilson.

BAFTA 2016: Domnul şi „vagaboanta“

Fără îndoială, cele mai multe controverse le-a stârnit actorul Stephen Fry, gazda celei de-a 69-a ediţie a premiilor BAFTA, care s-a văzut nevoit să-şi şteargă contul de Twitter, după ce telespectatorii l-au criticat dur în urma unui comentariu considerat de mulţi absolut nepotrivit. 

bafta 2016
bafta 2016

Jenny Beaven a urcat pe scenă pentru a primi trofeul pentru Cele mai bune costume, din filmul „Mad Max: Fury Road“, a ţinut un discurs drăguţ, iar când a coborât de pe scenă, Fry a glumit: „Doar unul dintre cei mai buni designeri de costume putea veni la o ceremonie îmbrăcată ca o femeie fără adăpost.“ Pentru telespectatori, bineînţeles că a sunat puţin crud, însă mullţi nu ştiu că cei doi sunt în realitate foarte buni prieteni, lucru pe care Fry a încercat să-l explice imediat ce evenimentul s-a încheiat. 

BAFTA 2016: Cea mai bună actriţă albă şi rasismul

Diversitatea a fost principalul subiect de discuţie de la ceremonia BAFTA 2016, dar şi ţinta glumelor. Şi, bineînţeles, a fost Sacha Baron Cohen care a urcat pe scenă, precizând că va anunţa Cea mai bună actriţă albă. „Principalul motiv pentru care am acceptat să prezint la gala BAFTA 2016 este acela că organizatorii nu au arătat nicio urmă de discriminare sau prejudecată, aspecte atât de vizibile la Oscar. Mă face foarte mândru faptul că în fiecare an BAFTA se asigură că una dintre actriţele nominalizată este «Dame»...Dench, Smith, Jolie“, a comentat Cohen stârnind hohote de râs.

   

Actriţa australiană Rebel Wilson, cunoscută pentru interpretările din „Pitch Perfect“ şi „Bridesmaids“, a avut un discurs ironic înainte de a anunţa câştigătorul la categoria Cel mai bun actor în rol secundar, mulţi telespectatori fiind de părere că ar fi potrivită pentru a prezenta gala de anul următor, însă au fost şi voci care au criticat-o pe artistă, considerând că glumele sale au fost deplasate. 

   

„Sunt foarte fericită să fiu aici, la acest eveniment extrem de serios. Nu am fost niciodată invitată la gala Oscar pentru că, după cum ştiţi, sunt rasişti. BAFTA are membri diverşi şi asta ne dorim să vedem în viaţă, nu-i aşa? Membri diverşi. Într-o zi sper să urc pe această scenă pentru a primi un premiu BAFTA, deja îmi exersez faţa de transsexual“, a glumit actriţa, continuând prin a face o glumă şi pe seama actorului de culoare Idris Elba. „Mă emoţionezi, sunt programată să-mi doresc ciocolată de Valentine's Day“, i-a spus Wilson. 

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite