Armurierul producţiei „Rust” a dat în judecată furnizorul de muniţie pentru că ar fi amestecat gloanţe oarbe şi reale

0
0
halyna hutchins rust

Armurierul producţiei „Rust”, Hannah Gutierrez Reed, l-a dat în judecată miercuri pe Seth Kenney, cel care a furnizat muniţie pentru filmări, pentru că ar fi amestecat gloanţe oarbe şi reale, fapt care a dus la decesul directorului de imagine Halyna Hutchins.

Gutierrez Reed a deschis procesul în New Mexico, în baza legii statului privind practici comerciale neloiale, informează Variety.

În plângerea depusă, avocatul ei a notat versiunea ei asupra evenimentelor petrecute pe 21 octombrie 2021, când actorul Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul pistolului şi a ucis-o pe Hutchins şi l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

„Pârâtul a distribuit producţiei «Rust» cutii cu muniţie pretinzând că acestea conţin gloanţe oarbe, dar care conţineau un amestec şi muniţie reală. Hannah şi întreaga echipă a filmului s-au bazat pe declaraţia falsă a pârâtului că au primit doar muniţie de recuzită. Astfel, pârâtul a creat condiţii periculoase pe platoul de filmare, fără ştirea lui Hannah Gutierrez Reed, ceea ce a provocat un previzibil risc de rănire a mai multor oameni”, se arată în document.

Kenney, care deţine PDQ Arm & Prop din Albuquerque, a explicat anterior anchetatorilor cum gloanţele oarbe ar fi putut ajunge să se amestece cu cele „reîncărcate”. Gloanţele reale ar fi avut logo-ul Starline Brass, ceea ce le-a făcut similare celor oarbe.

Într-un interviu acordat ulterior ABC News, el şi-a schimbat explicaţia, negând că gloanţele reale au provenit de la firma sa.

El este acum acuzat că încearcă să dea vina pe Gutierrez Reed.

Avocaţii lui Gutierrez Reed au spus în urmă cu mai multe săptămâni că cineva ar fi încercat să saboteze producţia cinematografică, însă nu au oferit detalii în sprijinul afirmaţiei.

Anchetatorii continuă investigaţia.

Mai multe - Filme

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite