Actriţele Diana Cavallioti şi Ioana Flora ţin ateliere gratuite de actorie de film pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţele Diana Cavallioti şi Ioana Flora, cunoscute pentru rolurile din filme româneşti celebre, precum „Ana, mon amour”, „Periferic” sau „Acasă la tata”, vor susţine zilele următoare ateliere gratuite de actorie pentru copii.

Totul se întâmplă în cadrul Festivalului Internaţional de Film pentru publicul tânăr KINOdiseea, care are loc la Bucureşti în perioada 9-15 noiembrie şi unde sunt proiectate cele mai bune filme pentru copii şi adolescenţi, filme educative şi filme de artă care nu sunt proiectate de obicei pe marele ecran la noi în ţară. Atelierele cu acces gratuit şi cu număr limitat de participanţi, sunt susţinute de profesionişti din lumea filmului şi teatrului, printre aceştia numărându-se şi regizorul francez Merlin Pitois.

Astfel, vineri, 10 noiembrie, de la ora 17.00, în Cortul KINOdiseea din Piaţa Universităţii („la Vioară”), tânăra regizoare Ana-Maria Comănescu va susţine un atelier de regie. Participanţii vor analiza împreună cu Ana un videoclip muzical şi o secvenţă de film, identificând alegerile regizorului în fiecare dintre cele două cazuri. Intrarea este liberă în limita celor 15 locuri, iar media de vârstă recomandată este 15-18 ani.

Sâmbătă, 11 noiembrie, ora 16.00, în Mansarda Cărtureşti (Str. Pictor Artur Verona 13-15), cunoscuta actriţă Ioana Flora (foto dreapta) va susţine un atelier de actorie. Participanţii vor parcurge procesul de lucru al actorului la un film. Intrarea la acest atelier este, de asemenea, liberă, în limita celor 9 locuri. Media de vârstă recomandată este 15-18 ani.

image

Tot sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 17.00, în Cortul KINOdiseea din Piaţa Universităţii, Agata Tabacu va susţine un atelier de animaţie stop-motion. Atelierul va fi împărţit pe două zile, pe 11 şi 12 noiembrie, iar cei 12 participanţi cu vârsta recomandată între 10-15 ani vor fi introduşi în animaţia stop-motion, realizând o scurtă animaţie folosind această tehnică.

În aceeaşi zi, de la ora 18.30, regizorul Nicolae Negară, din Republica Moldova, susţine un atelier de regie de film – lucrul cu actori-copii. Nicolae le va prezenta participanţilor stadiile de realizare a unui film, axându-se în principal pe lucrul cu actori copii. Vârsta recomandată a celor 20 de participanţi acceptaţi este 15-18 ani. 

Duminică, 12 noiembrie, de la ora 14.00, la Mansarda Cărtureşti (Str. Pictor Artur Verona 13-15), regizoarea Vera Surăţel, originară din Republica Moldova şi masterandă anul I la Arta regiei de film în cadrul UNATC, va susţine un atelier de storytelling – Construirea unui personaj şi storyboard-ul poveştii. Cele 12 locuri au fost deja ocupate. 

Tot duminică, de la ora 16.00, la Mansarda Cărtureşti va avea loc atelierul de scenografie şi costume de film, cu Adeline Andreea Bădescu (nominalizată la Premiliile Gopo 2016 pentru „Lumea e a mea”, în regia lui Nicolae Constantin Tănase). În cadrul atelierului, psihologul Silvia Guţă, psihoterapeut acreditat cu formare în psihoterapie experienţială, va iniţia joculeţe cu ajutorul cărora cei prezenţi vor putea identifica mai uşor trăsături şi caracteristici ale personajelor de film, îndrăgite de aceştia. Cele 15 locuri ale atelierului au fost deja rezervate.

În ultima zi a săptămânii, de la ora 18.30, la Mansarda Cărtureşti (Str. Pictor Artur Verona 13-15), va avea loc atelierul de regie de film cu francezul Merlin Pitois (foto jos). După ce va urmări împreună cu participanţii filmul său „Cuşca” (în competiţia KINOdiseea), Merlin le va explica acestora procesul de transformare a unei idei într-un scenariu, iar apoi a scenariului – într-un film, axându-se pe alegerile succesive ale regizorului. Pentru acest workshop sunt 15 locuri, iar vârsta recomandată este 15-18 ani.

Luni, 13 noiembrie, de la ora 14.00, cunoscuta actriţă Diana Cavallioti va susţine un atelier de actorie la Ceainăria Cărtureşti (Str. Pictor Artur Verona 13-15, parter). Se vor face exerciţii prin care participanţii vor învăţa să îşi dezvolte atenţia, concentrarea şi empatia. Cele 15 locuri ale acestui atelier deja au fost ocupate.

Tot luni, de la ora 16.30, de data aceasta în Mansarda Cărtureşti, desenatorul, graficianul şi animatorul 2D/3D Sorin Stuparu va susţine un atelier de animaţie dedicat Personajului. Şi la acest workshop, cele 15 locuri au fost deja ocupate! Rezervările pentru atelierele care au încă locuri disponibile se pot face pe site-ul KINOdiseea.ro. Accesul este gratuit.

image

Festivalul Internaţional de Film pentru publicul tânăr KINOdiseea a început joi, 9 noiembrie, la Cinema Muzeul Ţăranului, cu o gală prezentată de actorul Lari Giorgescu. În cadrul deschiderii, au vorbit Mirela Retegan, Ambasador KINOdiseea pentru ediţia din acest an, şi Daniel Mitulescu, directorul festivalului. Deschiderea oficială s-a făcut cu proiecţia peliculei franceze „Inima în braille” (Heartstrings), regizată de Michel Boujenah, care a primit Premiul Publicului şi Premiul Juriului Copiilor la Festivalul de Film de la Zlin.

Weekendul acesta, KINOdiseea a pregătit numeroase surprize pentru participanţii la cel mai mare festival de film pentru publicul tânăr din SE Europei. Printre acestea, o întâlnire cu regizorul mexican Alejandro Andrade, care va participa la o sesiune de Q&A după proiecţia filmului său, „Cuernavaca”, programată sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 14.00. Discuţia cu publicul va avea loc la Cinema Eforie. Este a doua proiecţie europeană a filmului, după ce acesta a participat în premieră mondială la Festivalul de Film de la Roma.

Tot sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 16.30, regizorul Fatih Akin îşi ia rămas bun de la Berlin, cu un film care a primit numeroase premii, printre care Premiul pentru Publicul Tânăr la European Film Awards: „Goodbye, Berlin!”. De la ora 19.00, la acelaşi Cinema Eforie, adolescenţii pot învăţa „Cum să vorbeşti cu fetele la petreceri” din filmul cu acelaşi titlu al regizorului american John Cameron Mitchell. Pelicula o prezintă pe Nicole Kidman într-un rol punk, total inedit pentru frumoasa actriţă.

O altă surpriză pentru copii este prezenţa Găştii Zurli la proiecţia filmului „Vulpea cea mare şi rea” – duminică, 12 noiembrie, de la ora 11.00, la Cinema Muzeul Ţăranului (Strada Monetăriei 3). Filmul este o animaţie dublată în limba română. Gaşca fenomen Zurli se va întâlni cu micuţii cinefili, va face fotografii cu aceştia şi vor povesti despre filmul tocmai văzut.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite