Vrei să înveţe mai bine la şcoală? Iată cum îl motivezi!

Vrei să înveţe mai bine la şcoală? Iată cum îl motivezi!

Calificativele de „foarte bine“ sunt mândria oricărui copil, dar şi a părinţilor. Însă ce te faci când copilului nu-i place să înveţe?! Citeşte în acest articol cum se poate „repara“ situaţia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o oarecare măsură, ca părinte, îţi poţi ajuta copilul să obţină rezultate bune. Însă la fel de adevărat este că poţi face, fără să vrei, greşeli care vor avea efect contrar aşteptărilor tale. Astfel, dacă-ţi vei face un scop din a-l face pe copil cel mai bun din clasă şi-i vei impune să vină acasă numai cu note mari, micuţul tău va avea sentimente de inferioritate atunci când va obţine rezultate şcolare mai slabe. Aşadar, când îţi doreşti un copil perfect trebuie să ştii că-ţi asumi o povară care-l poate marca pe copilul tău pentru toată viaţa. „Perfecţiunea este a lui Dumnezeu, aşa că mai devreme sau mai târziu, în loc să se bucure de eforturile şi de rezultatele sale bune, va începe să sufere ori de câte ori lucrurile nu ies perfect. Pentru un copil e important să înlocuim «trebuie» cu «fac tot ce pot şi îmi asum limitele»“, recomandă psihologul Lena Rusti.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: