Vaccinul AstraZeneca va fi supus unui studiu suplimentar pentru a-i reverifica eficacitatea

Vaccinul AstraZeneca va fi supus unui studiu suplimentar pentru a-i reverifica eficacitatea

Mai multe companii farmaceutice au dezvoltat seruri pentru a preveni îmbolnăvirea cu SARS-CoV-2

Directorul executiv de la AstraZeneca, Pascal Soriot, a declarat că, vaccinul anti-COVID dezvoltat de această companie va derula cel mai probabil un studiu global suplimentar pentru a verifica eficacitatea serului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un nou studiu va fi condus pentru a evalua o doză mai mică întrucât a avut rezultate mai bune decât doza totală din studiile clinice ale companiei, a spus Soriot, citat de hotnews.ro
 
”Acum că am văzut ce înseamnă o eficacitate mai bună trebuie să validăm acest lucru, aşa că trebuie să facem un studiu suplimentar”, a explicat Soriot.
 
Directorul a adăugat că probabil va un alt ”studiu internaţional, dar acesta ar putea fi mai rapid pentru că ştim că eficacitatea este mare deci avem nevoie de un număr mai mic de pacienţi”.
 
Serul dezvoltat de AstraZeneca s-a confruntat cu acuzaţii cu privire la rata de eficacitate, motiv pentru care unii experţi au spus că ar putea îngreuna şansele de a primit autorizaţie rapidă din partea SUA şi UE.
 
Mai mulţi cercetători au ridicat îndoieli cu privire la robusteţea rezultatelor că vaccinul experimental are o eficienţă de 90% la un subgrup de pacienţi care, iniţial din greşeală, au primit jumătate de doză urmată de o doză întreagă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările