Studiu: Cât timp rezistă coronavirusul pe pielea noastră

Studiu: Cât timp rezistă coronavirusul pe pielea noastră

FOTO EPA-EFE / Martin Divisek

Noul coronavirus poate rezista pe pielea umană mult mai mult decât virusul gripal, potrivit unui nou studiu realizat de cercetători din Japonia, citat de Live Science. Cu toate acestea, utilizarea dezinfectanţilor poate duce la uciderea rapidă a virusului.

Ştiri pe aceeaşi temă

SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19, poate rămâne activ pielea umană timp de aproximativ 9 ore, în timp o tulpină a virusului gripal A (IAV) nu rezistă mai mult de două ore, arată studiul.
 
Atât SARS-CoV-2, cât şi A (IAV), pot fi ucise rapid cu dezinfectant pentru mâini, mai susţine sursa citată Descoperirile subliniază importanţa spălării mâinilor sau a utilizării dezinfectanţilor pentru a preveni răspândirea COVID-19.
 
„Acest studiu arată că SARS-CoV-2 poate avea un risc mai mare de transmitere prin contact direct decât IAV (virusul gripal), deoarece primul este mult mai stabil pe pielea umană”, au scris cercetătorii în studiu, care a fost publicat online pe 3 octombrie, în revista „Clinical Infectious Diseases”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările