Studiu: Persoanele infectate cu SARS-CoV-2 au imunitate cel puţin 8 luni

Studiu: Persoanele infectate cu SARS-CoV-2 au imunitate cel puţin 8 luni

Medici FOTO Profimedia

Studiul demonstrează că anumite celule din sistemul imunitar, numite celule de memorie B, îşi "amintesc" infecţia cu virusul şi la re-expunere, declanşează un răspuns imun protector.

Studiul a fost realizat de cercetători din Australia. Aceştia au descoperit că celulele B de memorie, prezente în sistemul imunitar, "îşi amintesc" infecţia şi produc rapid anticorpi în faţa unei noi posibile infecţii, relatează Rainews , potrivit Rador, citată de Hotnews.

Revista Science Immunology a publicat studiul cercetătorilor australieni, care arată că persoanele infectate cu Covid-19 au o memorie imună care îi protejează timp de cel puţin 8 luni de o nouă infecţie.

Studiul demonstrează că anumite celule din sistemul imunitar, numite celule de memorie B, îşi "amintesc" infecţia cu virusul şi la re-expunere, declanşează un răspuns imun protector prin producerea rapidă de anticorpi.

„Noile cercetări şi rezultatele care derivă din acestea sunt importante, deoarece întăresc probabilitatea ca vaccinurile împotriva virusului Sars-Cov-2, care vor ajunge în curând în Europa şi, prin urmare şi în Italia, să funcţioneze pentru perioade lungi de timp”, arată sursa citată.

Cercetătorii au recrutat 25 de pacienţi cu COVID-19 şi au prelevat 36 de probe de sânge începând cu 4 zile după infectare şi ajungând până la 242 de zile. La fel cum s-a observat şi în alte studii, analizând răspunsul anticorpilor, oamenii de ştiinţă au descoperit că anticorpii împotriva virusului au început să scadă după 20 de zile de infecţie.

Cu toate acestea, s-a constatat că toţi pacienţii au continuat să aibă celule B cu memorie care "au recunoscut" una dintre cele două componente proteice ale virusului SARS-CoV-2. Aceste celule B de memorie specifice virusului au fost prezente în mod stabil timp de până la opt luni după infecţie.

Citeşte şi:

Comisarul european Adina Vălean critică Franţa pentru blocarea transporturilor către Marea Britanie

OMS: Lumea nu va ajunge la imunitate de masă faţă de noul coronavirus înainte de sfârşitul anului
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările