Sinopharm: Vaccinul covid chinezesc, aprobat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Sinopharm: Vaccinul covid chinezesc, aprobat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Foto BBC.com

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a aprobat de urgenţă vaccinul covid chinezesc produs de către compania Sinopharm, anunţă BBC.com. Acesta este primul vaccin non-vestic aprobat de OMS. Vaccinul a fost deja folosit de milioane de oameni din China şi nu numai.

Ştiri pe aceeaşi temă

 OMS aprobase până acum doar vaccinurile produse de Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson şi Moderna. Dar iată că vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat despre vaccinul chinezesc că este "sigur, eficace şi de calitate ". Este recomandat ca şi acest vaccin să fie administrat în două doze şi numai persoanelor de peste 18 ani.

 Urmează Sinovac şi Sputnik ?

 O altă decizie din partea OMS este aşteptată să vină în cazul celuilalt vaccin chinezesc produs de către compania Sinovac, în timp ce rusescul Sputnik este încă în faza de testare.
Odată ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii dă undă verde folosirii la scară largă a acestor vaccinuri, oamenii vor începe să aibă mai multă încredere în siguranţa lor.

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările