OMS: O strategie de vaccinare bazată pe boostere repetate, puţin probabil să fie adecvată

OMS: O strategie de vaccinare bazată pe boostere repetate, puţin probabil să fie adecvată

Specialiştii OMS "consideră că sunt necesare şi trebuie dezvoltate vaccinuri împotriva COVID-19 care să aibă un impact ridicat Foto: Pixabay

Combaterea pandemiei de COVID-19 cu doze de rapel ale vaccinurilor actuale este o strategie care s-ar putea să nu fie viabilă, au avertizat, marţi, experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), menţionând, de asemenea, necesitatea unor vaccinuri care să prevină mai bine transmiterea virusului, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

"O strategie de vaccinare bazată pe doze de rapel repetate" ale primelor vaccinuri "este puţin probabil să fie adecvată sau viabilă", a declarat grupul de experţi responsabil cu monitorizarea vaccinurilor împotriva coronavirusului, conform Agerpres.

De asemenea, specialiştii OMS "consideră că sunt necesare şi trebuie dezvoltate vaccinuri împotriva COVID-19 care să aibă un impact ridicat în ceea ce priveşte transmiterea şi prevenirea infecţiei, în plus faţă de prevenirea formelor severe de boală şi a deceselor". 
 
"În timp ce se aşteaptă ca astfel de vaccinuri să devină disponibile, şi pe măsură ce virusul SARS-CoV-2 evoluează, poate fi necesară actualizarea compoziţiei vaccinurilor anti-COVID-19 existente, pentru a ne asigura că (ele) continuă să furnizeze nivelurile de protecţie recomandate de OMS împotriva infectării şi a bolii" cauzate de variantele de coronavirus, inclusiv Omicron, consideră grupul de experţi. 
 
După şase săptămâni de la identificarea sa în Africa de Sud, datele din mai multe ţări arată că varianta Omicron - care intră în categoria variantelor considerate îngrijorătoare de OMS - se transmite mult mai rapid decât varianta anterioară dominantă, Delta, şi pare să provoace în general forme mai puţin severe ale bolii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările