Noul coronavirus se poate transmite pe cale sexuală? Testele asupra unor bărbaţi infectaţi îngrijorează oamenii de ştiinţă

Noul coronavirus se poate transmite pe cale sexuală? Testele asupra unor bărbaţi infectaţi îngrijorează oamenii de ştiinţă

Temerea cercetătorilor: noul coronavirus este prezent şi în lichidul seminal FOTO Shutterstock

Cercetătorii chinezi care au testat sperma bărbaţilor infectaţi cu COVID-19 au descoperit că o parte dintre ei aveau noul coronavirus în lichidul seminal, ceea ce face ca boala să poată fi transmisă sexual, scrie Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicii de la Spitalul Municipal Shangqiu din China au testat lichidul seminal al 38 de bărbaţi infectaţi cu noul coronavirus şi au constatat că şase dintre ei, sau 16%, aveau SARS-CoV-2 în materialul seminal, transmite Mediafax.
 
Cercetătorii au spus că rezultatele sunt preliminare şi se bazează bazate pe un număr mic de bărbaţi infectaţi, fiind necesare mai multe cercetări pentru a vedea dacă transmisia sexuală poate juca un rol în răspândirea pandemiei COVID-19.
 
Sunt necesare studii suplimentare cu privire la informaţiile detaliate despre transmiterea virusului, timpul de supravieţuire şi concentraţia acestuia în spermă, a scris echipa de medici în studiu.
 
„Dacă s-ar putea dovedi că SARS-CoV-2 poate fi transmis sexual ar putea fi o parte critică a prevenţiei”, au spus ei, „mai ales având în vedere faptul că SARS-CoV-2 a fost detectat în materialul seminal al pacienţilor aflaţi în recuperare”.
 
Experţii independenţi au spus că rezultatele au fost interesante, dar trebuie privite cu precauţie şi în contextul altor studii mici care nu au găsit noul coronavirus în spermă.
 
Allan Pacey, profesor de andrologie la Universitatea Sheffield din Marea Britanie, a declarat că studiile nu trebuie considerate concludente, deoarece există unele dificultăţi tehnice în testarea materialului seminal pentru viruşi. El a spus că prezenţa SARS-CoV-2 în spermă nu înseamnă şi că virusul este activ şi capabil să provoace infecţie.
 
„Cu toate acestea, nu ar trebui să fim surprinşi dacă virusul care provoacă COVID-19 se găseşte în materialul seminal al unor bărbaţi, deoarece acest lucru s-a întâmplat şi la alte virusuri precum Ebola şi Zika”, a spus el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: