Moderna anunţă eficienţă de 90% împotriva COVID-19, la 6 luni după rapel. Compania lucrează la noi vaccinuri pentru tulpina sud-africană

Moderna anunţă eficienţă de 90% împotriva COVID-19, la 6 luni după rapel. Compania lucrează la noi vaccinuri pentru tulpina sud-africană

Foto Pixabay.com

Compania Moderna a anunţat marţi că vaccinul său anti-COVID-19 oferă protecţie chiar şi la 6 luni după administrarea rapelului. Rata de eficienţă a vaccinului este de 90% împotriva tuturor formelor de COVID-19 şi de 95% împotriva cazurilor severe. Firma a început testarea unor noi versiuni ale vaccinului, care vizează varianta COVID-19 B.1.351, depistată iniţial în Africa de Sud.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai recente rezultate au fost obţinute într-o perioadă de 6 luni, urmând linia studiului din etapa târzie de testare a vaccinului Moderna. Astfel, eficienţa serului împotriva virusului SARS-CoV-2 rămâne în concordanţă cu parametrii vehiculaţi anterior.

Potrivit reprezentanţilor Moderna, ambele versiuni, aflate în perioada de testare pe cobai, cresc titrul de anticorpi neutralizanţi. Cele mai promiţătoare rezultate au fost obţinute, până acum, după administrarea unui vaccin multivalent, care combină serul nou cu formula dezvoltată anterior, conform Mediafax.

Pruducătorul de vaccinuri va pune, miercuri, la curent investitorii cu privire la evoluţia serului anti-COVID-19.

Vaccinul Moderna foloseşte tehnologia ARN mesager (ARNm) şi este aprobat pentru utilizare în peste 40 de ţări, inclusiv România.

Oficialii din Cambridge, Massachusetts, au declarat că, începând de luni, Moderna a livrat aproximativ 132 de milioane de doze la nivel global, inclusiv 117 milioane de doze pentru SUA. Compania şi-a luat angajamentul să furnizeze Statelor Unite 300 de milioane de doze de vaccin până la sfârşitul lunii iulie.
 
Potrivit companiei, preţul de vânzare în SUA în primul trimestru a fost, în medie, de aproximativ 15,40 dolari pe doză, fără a lua în calcul un miliard de dolari  primiţi de la Autoritatea de Cercetare şi Dezvoltare Biomedicală Avansată, care face parte din Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane din SUA. În afara Statelor Unite, preţurile au variat de la 22 la 37 de dolari pe doză.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările