La femei, infarctul nu dă dureri în piept

La femei, infarctul nu dă dureri în piept

Doar puţin mai mult de jumătate dinre femei au dureri în piept când suferă un infarct

Femeile, mai ales cele tinere, pot suferi un infarct fără a avea simptomul cel mai evident al acestuia: durerile în piept. De altfel, adeseori, el nu se manifestă în niciun fel la femei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicii de la Clinica Watson din Lakeland, SUA, au efectuat un studiu în care au inclus 1,1 milioane de bărbaţi şi de femei care au suferit un infarct miocardic şi care au fost trataţi în peste 2.000 de spitale americane. În urma lui, au observat că durerile toracice nu sunt un simptom distinctiv al infarctului, cel puţin în cazul femeilor. Cele cu vârste mai mici de 55 care suferă un infarct au adeseori simptome atipice, iar durerile în piept nu se numără printre ele. Studiul semnalează că 42% din femei nu au acuzat acest simptom atunci când au suferit un infarct.

De altfel, în multe cazuri, femeile tinere pot să nu aibă niciun simptom. „Ele pot să nici nu ştie că suferă un infarct", a declarat dr. John Canto, unul dintre autorii studiului.

Mortalitatea prin infarct, mai mică la bărbaţi

Absenţa durerilor în piept dintre simptomele de infarct la femei întârzie diagnosticul şi tratamentul, iar aceste lucruri explică de ce rata de mortalitate prin infarct este mai mare la femei decât la bărbaţi. Aproape 15% din femei decedează în urma unui infarct, în vreme ce procentul în rândul reprezentanţilor de sex masculin este de 10%. Femeile mai tinere care nu prezintă dureri în piept atunci când suferă un infarct au un risc cu aproape 20% mai mare de deces, comparativ cu bărbaţii mai tineri care trec printr-un astfel de eveniment cardiac.

Citeşte şi:
Ce băuturi sunt recomandate în sezonul rece

Cât de interesaţi sunt românii să mănânce bio

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările