De la 1 iulie, orice român asigurat se poate trata la privat dacă plăteşte o diferenţă

De la 1 iulie, orice român asigurat se poate trata la privat dacă plăteşte o diferenţă

Guvernul a adoptat astăzi, pe 24 iunie, o ordonanţă de urgenţă prin care introduce contribuţia personală pentru serviciile medicale oferite de furnizorii privaţi

De la 1 iulie orice român asigurat se poate trata la privat dacă plăteşte diferenţa faţă de cât dă asigurarea de stat pentru el. Guvernul a adoptat astăzi, pe 24 iunie, o ordonanţă de urgenţă prin care introduce contribuţia personală pentru serviciile medicale oferite de furnizorii privaţi aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şi acum o persoană asigurată în sistemul naţional al asigurărilor de sănătate se poate trata la un spital privat. Ce aduce nou introducerea „contribuţiei personale” este că , atunci când pacientul se va prezenta la spitalul privat, va primi ceea ce se numeşte un „deviz estimativ”, care ii va arăta cât decontează Casa de Asigurări şi cât percepe în plus spitalul privat pentru rezolvarea cazului.
 
O persoană asigurată se poate trata la privat, dacă privatul este în contract cu casele de asigurări de sănătate, a explicat şeful Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, Adrian Gheorghe: “Ce aduce cu adevărat nou măsura contribuţiei personale de la 1 iulie este transparenţa. Există un deviz estimativ care are un format standard, detaliat pe categorii de cheltuieli – medicamene, materiale sanitare, hrană, resursa umană", arată .europafm.ro
 
Pacientul va avea la dispoziţie 5 zile să se gândească dacă să accepte oferta sau să meargă la alte spitale private pentru a obţine alte oferte.
Pentru serviciu de tip ambulator, contribuţia persoanală intră în vigoare de la începutul anului viitor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările