Printre afecţiunile principale pentru care românii aleg sistemul medical austriac se numără în special, cancerul, pentru care uneori este dificil să găsească tratamentul necesar în ţară, fiind urmate de cele ortopedice şi cardiovasculare.

Wiener Privatklinik (WPK), unul dintre cele mai mari spitale private austriece, tratează anual sute de români cu afecţiuni oncologice. Peste 1000 de pacienţi români se adresează centrului medical în fiecare an, iar terapiile pentru diferite tipuri de cancer reprezintă aproximativ jumătate din tratamentele acordate.  

WPK Central European Academy Cancer Center este recunoscut ca numărul unu în Europa Centrală şi de Est în diagnosticul şi tratamentul ultra-specializat al afecţiunilor oncologice, având peste 10 ani de activitate de succes în managementul pacienţilor cu cancer în diferite stadii de evoluţie. Centrul este coordonat de Prof. Univ. Dr. Christoph Zielinski, unul dintre cei mai apreciaţi experţi la nivel european în oncologie şi tratamentul cancerului prin imunoterapie.  

„În prezent, tratamentul împotriva cancerului este ultra-specializat, nu mai este ca acum 10 ani. S-a schimbat extrem de mult de-a lungul anilor şi va evolua în continuare. Fiind recunoscuţi ca o instituţie medicală de top la nivel european datorită abordării noastre multidisciplinare, ne-am asumat misiunea de a trata pacienţii bolnavi de cancer, respectând cele mai înalte standarde de calitate, atenţie medicală şi grijă personală”, a spus Prof. Univ. Dr. Zielinski, Directorul WPK Central European Academy Cancer Center.    

Caracteristica distinctivă a centrului de oncologie al Wiener Privatklinik o reprezintă combinaţia între diagnosticarea de precizie şi tratamentul performant, prin tehnologie de top şi proceduri bazate pe dovezi medicale de ultimă oră, alături de disponibilitatea unei echipe interdisciplinare de medici cu renume mondial, din diverse specialităţi medicale. Colaborarea constantă a acestor specialişti, în cadrul unei comisii oncologice, ajută la elaborarea unui plan terapeutic personalizat al pacientului, în cel mai scurt timp, asigurându-i astfel cele mai bune şanse de recuperare.

„Cooperarea interdisciplinară între diverse specializări precum radiologia, patologia, chirurgia, oncologia internă şi radioterapia, este crucială. Noi, cei din cadrul WPK Academy Central European Cancer Center, lucrăm ca o echipă, uniţi de obiectivul comun de a îmbunătăţi calitatea vieţii pacienţilor noştri. Fiecare pacient primeşte un plan de tratament individualizat, iar opţiunile variază de la chimioterapie şi chirurgie standard, până la terapii revoluţionare conforme cercetărilor de ultimă oră în domeniu, cum ar fi imunoterapia sau terapia personalizată ţintită. Luăm în considerare toate nevoile individuale, oferind astfel multor oameni speranţa unei vieţi de calitate şi de lungă durată, chiar şi în cazuri în care diagnosticul iniţial nu era optimist”, a adăugat Prof. Univ. Dr. Zielinski.

WPK Central European Academy Cancer Center acoperă întreg spectrul de servicii de oncologie – de la evaluarea riscului de cancer prin analize genetice, diagnosticare şi tratament, până la servicii de asistenţă paliativă. De asemenea, pacienţii care au primit diagnosticul de cancer pot beneficia de o a doua opinie medicală (second opinion) din partea unor experţi oncologi de top.