Copil născut după patru ani de la moartea părinţilor

Copil născut după patru ani de la moartea părinţilor

Embrionii pot fi congelaţi ani de zile

Caz fără precent. Un copil s-a născut în China la patru ani după ce părinţii săi au murit într-un accident de maşină, potrivit bbc.com care citează presa chineză.

Ştiri pe aceeaşi temă

Părinţii copilului care au decedat în 2013 îşi congelaseră anterior câţiva embrioni în speranţa obţinerii unei sarcini prin metoda fertilizării in vitro.

După accidentul de maşină, cei patru viitori bunicii ai copilului au dus o bătălie crâncenă în justiţie pentru a avea dreptul să valorifice embrionii congelaţi.

Copilul s-a născut în decembrie dintr-o mamă provenită din Laos, iar cazul a fost relatat săptămâna aceasta în premieră de publicaţia „The Beijing News“. Publicaţia a relatat în detaliu toate dificultăţile prin care au trebuit să treacă bunicii copilului pentru ca nepotul să vină pe lume.

În momentul accidentului, embrionii erau stocaţi într-un spital din Nanjing, la minus 196 de grade Celsius, într-un rezervor de azot lichid. A urmat o bătălie în tribunal pentru ca cei patru viitori bunici să-i obţină, neexistând precendent în materie.

În cele din urmă au obţinut embrionii, dar s-a ivit o nouă piedică. Embrionii nu puteau fi luaţi din spitalul din Nanjing fără acceptul unei alte unităţi sanitare care să-i depoziteze.  Însă o astfel de instituţie sanitară a fost greu de găsit în China, aşa că viitorii bunici au privit dincolo de frontiere, cu atât mai mult cu cât procedura mamei-surogat este ilegală în această ţară.

Dovedirea paternităţii şi a naţionalităţii

În cele din urmă, au luat legătura cu o agenţie de profil şi s-au decis pentru o mamă-surogat din Laos, procedura fiind legală în această ţară.

Însă, o altă piedică! Nicio companie aeriană nu a vrut să admită la bordul vreunei aeronave o butelie cu azot lichid, astfel că preţioasa încărcătură a fost transportată în cele din urmă cu maşina.

În Laos, embrionul a fost implantat în interiorul uterului unei femei şi, în decembrie 2017, a venit pe lume un băieţel.

Cetăţenia copilului botezat Tiantian a fost o altă problemă care a trebuit soluţionată, astfel că piciul nu a fost născut în Laos, ci în China, unde mama-surogat a ajuns cu ajutorul unei vize turistice.

Fără părinţi care să-i ateste paternitatea, toţi cei patru bunici au dat probe de sânge şi au făcut teste ADN  pentru a se stabili ca bebeluşul este întradevăr nepotul lor, iar părinţii lui erau cetăţeni chinezi.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările