Consumul regulat de ciocolată reduce riscul de deces cu 12% STUDIU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Consumul de ciocolată reduce cu 12% riscul de a muri la vârste fragede, arată un studiu. De asemenea, consumul de ciocolată ridică şansele de viaţă în rândul persoanele care suferă de boli cardiace grave sau cancer cu până la 16%.

Persoanele care mănâncă pe săptămână echivalentul a două batoane de ciocolată cu lapte au de patru ori mai puţine riscuri să sufere de diabet, potrivit The Sun. 

Experţii spun că ciocolata poate scădea colesterolul şi tensiunea arterială deoarce compuşii din cacao cunoscuţi sub numele de flavonoide îmbunătăţesc sănătatea vaselor de sânge, spun experţii. 

British Heart Foundation a spus că studiul nu a fost suficient de concludent pentru a recomanda consumul de ciocolată pentru a reduce riscul de boli cardiace. 

„Este bine să te tratezi din când în când, dar niciun aliment sau nutrient nu este mai important decât o dietă sănătoasă, în general, echilibrată”. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite