Ce este dispareunia: detalii despre actul sexual dureros

Ce este dispareunia: detalii despre actul sexual dureros

Durerea din timpul actului sexual sau dispareunia este determinata de cauze diverse, cum sunt infectiile, leziunile de col, formatiuni tumorale pe ovare, uter. Iata pe larg ce este dispareunia!

Statistic, aproximativ 15% dintre femei acuza dureri in timpul actului sexual. De ce apare si ce este dispareunia poti afla in acest articol. Disconfortul persistent in timpul relatiilor intime poate avea legatura, prrintre altele, cu bolile cu transmitere sexuala. Inca de la primele simptome, este crucial sa mergi la medicul ginecolog. Acesta va efectua o evaluare ecografica si va analiza secretiile vaginale, in special pentru a detecta infectia cu Chlamydia.

Prezinta-i medicului toate modificarile aparute, cum ar fi consistenta secretiilor vaginale, mirosul, daca exista senzatie de prurit sau de usturime. Este ideal sa ii spui specialistului si daca partenerul acuza unele schimbari in zona genitala.

Mai multe detalii pe clicksanatate.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: