Ce alimente ar trebui să eviţi pentru a păstra sănătatea colonului?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cancerul de colon este pe locul trei în topul celor mai frecvente tipuri de cancer atât la femei cât şi la bărbaţi. Alegerile inteligente în privinţa dietei au un rol foarte important în prevenţie, şi chiar mai mult decât atât, studii recente arată că persoanele care mănâncă sănătos, fac sport, îşi păstrează o greutate normală şi nu fac abuz de alcool îşi reduc riscul de cancer cu o treime.

Mai puţină carne roşie

Carnea roşie la grătar este gustoasă, dar este periculoasă pentru colon. Oamenii de ştinţă nu au decoperit încă de ce o dietă bogată în carne roşie precum carnea de vită, porc, miel creşte riscul de cacer, dar bănuiesc faptul că de vină ar premise lor este că de vină ar putea fi substanţele cancerigene care se formează atunci când carnea este gătită la temperaturi mari. Din acest motiv, se recomandă limitarea cărnii roşii la aproximativ 500 de grame pe săptămână.

Fără carne procesată

Carnea procesată este afumată, sărată şi adesea conservată cu adaos de chimicale. Aşdar, hotogii, baconul, şunca, salamurile de toate felurile trebuie scoase din dietă dacă ţii la sănătatea stomacului şi colonului.

Mai multe informaţii pe clicksanatate.ro.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite