Cât de pregăţiţi suntem să dăm piept cu noul coronavirus?

Cât de pregăţiţi suntem să dăm piept cu noul coronavirus?

Apa şi săpunul sunt metode eficiente de a ne proteja de noul coronavirus şi sunt la îndemâna tuturor. Dar autorităţile încă nu au în dotare măştile speciale şi costumele de protecţie pe care trebuie să le poarte cei care intră în contact cu bolnavii, astfel încât să nu se contamineze şi ei. Acestea setrebuie să se importe, fiindcă nu există un producător local pentru ele.

Managerul Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş”Adrian Streinu Cercel, a declarat pe 24 februarie, în carul unei emisiuni a postului de televiziune Digi 24, că la acest moment există kituri de testare pentru 150 de pacienţi, însă nu sunt măşti şi nici costume de protecţie.
 
 Întrebat dacă este este posibilă apariţia unor prime cayuri şi în România, medicul a precizat că este foarte greu de anticipat, dar că la această oră nu există nicio persoană contaminată în ţară, deşi virusul se transmite relativ uşor: "Dacă o persoană purtătoare strănută în mână şi pune mâna pe o suprafaţă nu face decât să lase virusul pe masă. Vine altă persoană care pune mâna în acel loc, apoi duce mâna la nas sau la gură şi se poate contamina".
 
Citeşte continuarea articolului, aici

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: