Care sunt complicaţiile ulcerului netratat

Care sunt complicaţiile ulcerului netratat

Atunci când durerile persistă mai mult de 14 zile, e bine să te prezinţi la doctor.

Înainte sau după masă te supără stomacul, iar durerile nu încetează decât după aproape o oră? Dacă ţi se întâmplă în mod repetat, mai ales toamna, pe o perioadă de o lună, este nevoie să faci o vizită medicului tău de familie. Poate fi vorba despre ulcer, care, netratat, se poate agrava.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu doar durerea ar trebui să te alarmeze, ci şi alte simptome care pot anunţa un ulcer: arsuri, greţuri, chiar vărsături. Cu atât mai mult ar trebui să fii sigur că e momentul să ceri ajutor medical dacă ai vărsături cu sânge sau scaune de culoare neagră.

Cu toate că pot dura şi o lună crizele de ulcer, atunci când durerile persistă mai mult de 14 zile, e bine să te prezinţi la doctor. Dacă nu ţii un regim potrivit şi nu excluzi anumite alimente care-ţi fac rău, este posibil ca ulcerul să evolueze către:

- hemoragie stomacală, manifestate prin vărsături cu sânge.

- perforaţie a peretelui stomacal, aşa-numitul ulcer perforat, anunţat de dureri, febră, vărsături, sensibilitate abdominală

- îngustarea pilorului, mai precis a trecerii dintre stomac şi duoden (stenoză pilorică) care are ca simptome, pe lângă dureri, vărsăturile şi slăbirea în timp scurt, fără explicaţie.

Toate acestea sunt considerate urgenţe medicale, care cer ajutor medical specializat la cel mai propiat spital.

Descoperă pe clicksanatate.ro ce obiceiuri favorizează ulcerul!

Încearcă dieta japoneză! Slăbeşti rapid şi rămâi sănătos

De ce să mănânci soia? Află în ce afecţiuni e recomandată

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările