Când ar putea începe testele clinice ale unui vaccin anti-COVID-19 pentru copii şi adolescenţi

Când ar putea începe testele clinice ale unui vaccin anti-COVID-19 pentru copii şi adolescenţi

FOTO Shutterstock

Eficienţa unui vaccin anti-COVID-19 nu a fost testată până acum pe scară mare la copii şi adolescenţi, dar studii clinice ar putea fi demarate începând din primăvară, a estimat un institut italian de cercetare în domeniul vaccinurilor pediatrice, potrivit Hotnews.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu este nimic sigur, dar cei care lucrează în domeniu consideră că primăvara este un moment probabil”, a spus Antonella Viola, director ştiinţific la Institutul de Cercetări Pediatrice Città della Speranza din Padova, la TG24 Sky, scrie Hotnews care citează Mediafax.
 
„Dacă vaccinurile pentru adulţi vor fi aprobate la sfârşitul lunii decembrie, momentul pentru a începe testarea pe copii, de toate vârstele, va fi probabil primăvara”, a adăugat Antonella Viola.
 
Acesta a spus că prima dată un potenţial vaccin va fi testat de adolescenţi, apoi pe grupe mai mici de vârstă.
 
 „Pfizer a inclus deja copii cu vârsta de până la 16 ani şi a început recent un mic studiu până la 12 ani în SUA, pe câteva sute de copii", a explicat acesta precizând că probabil studii mai mari vor fi derulate după mai multe verificări de siguranţă şi eficacitate ale vaccinurilor disponibile pentru adulţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările