Cancerul rectal, eliminat în totalitate de un tratament cu anticorpi monoclonali. Specialiştii sunt încântaţi de rezultate

Cancerul rectal, eliminat în totalitate de un tratament cu anticorpi monoclonali. Specialiştii sunt încântaţi de rezultate

Cancerul rectal a fost eliminat în totalitate în urma tratamentului cu anticorpi monoclonali  Foto: Adevărul

Rezultate uluitoare pentru un studiu efectuat pe pacienţi cu cancer rectal. Toţi cei 18 pacienţi care au participat la un studiu clinic privind cancerul rectal s-au vindecat, după ce au primit acelaşi tratament.

Ştiri pe aceeaşi temă

Informaţia a fost prezentată de publicaţia „The New York Times”, preluată de Digi 24.
 
Specialiştii au fost impresionaţi de rezultate, deşi s-a efectuat pe un număr mic de pacienţi. În urma tratamentului, cancerul nu a mai fost detectat nici prin endoscopii, tomografii sau RMN-uri.
 
Medicul Luis Diaz, de la Centrul pentru Cancer „Memorial Sloan Kettering”, autor al cercetării, a declarat că este primul studiu cunoscut în care un tratament elimină complet tumorile: „Cred că aceasta este prima dată când se întâmplă acest lucru în istoria cancerului”.
 
Dr. Alan P. Venook, specialist în cancer colorectal la Universitatea din California din San Francisco, este şi el încântat de rezultate, deaorece nu s-a mai înregistat până acum remisia completă a cancerului, după un tratament şi niciunul dintre pacienţi nu a suferit complicaţii semnificative. Tratamentul constă în administrarea de anticorpi monoclonali care „demaschează” celulele canceroase şi permite sistemului imunitar să le identifice şi să le distrugă.
Medicamentul Dostarlimab a administrat la fiecare trei săptămâni, timp de şase luni, şi a costat aproximativ 11.000 USD / doză. 
 
Specialiştii consideră că, deşi rezultatele au fost deosebite, este nevoie de mai multe teste.
 
Vă recomandăm să ciţiţi şi 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările