BioNTech: Mâine va fi depusă cererea de autorizare a vaccinului anti-COVID. Este posibilă lansarea lui în decembrie

BioNTech: Mâine va fi depusă cererea de autorizare a vaccinului anti-COVID. Este posibilă lansarea lui în decembrie

Mâine va fi depusă cererea de autorizare a vaccinului produs de BioNTech şi Pfizer

BioNTech a anunţat că autorizarea şi distribuirea vacinului anti COVID-19 ar putea să aibă loc până la sfârşitul anului în Statele Unite şi în Uniunea Europeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorul laboratorului german BioNTech, care lucrează cu cel american Pfizer la un vaccin contra COVID-19, a estimat joi că este „posibil" ca autorizarea şi distribuirea lui să aibă loc până la sfârşitul anului în Statele Unite şi Uniunea Europeană, potrivit AFP, citat de news.ro

„Există o şansă să putem obţine anul acesta autorizarea în Statele Unite sau în Europa sau în cele două regiuni", a estimat Ugur Sahin, într-un interviu pentru AFP, precizând că solicitarea de autorizare va fi depusă vineri la Agenţia Americană pentru Medicamente (FDA). 

„Este posibil să putem livra vaccinuri din decembrie", a adăugat el. 

În Statele Unite, cele două vaccinuri ai putea fi autorizate de Agenţia Americană pentru Medicamente (FDA) în primele săptămâni din decembrie, a spus luni Moncef Slaoui, responsabil ştiinţific al operaţiunii Warp Speed, numită de Donald Trump să vaccineze populaţia americană.         

Acest lucru ar permite vaccinarea a 20 de milioane de americani, prioritari fiind vârstnicii şi cei cu risc, din a doua parte a lunii decembrie, potrivit acestuia, apoi 25 de milioane de persoane pe lună începând din ianuarie.     

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările