Atenţie! Poţi fi infectat chiar dacă testul RT-PCR e negativ

Atenţie! Poţi fi infectat chiar dacă testul RT-PCR e negativ

După ce un studiu MedLife a arătat că testele rapide nu sunt atât de eficiente, putând detecta doar unul din două cazuri pozitive, iată că nici testele RT-PCR nu sunt 100% sigure. Analizând peste 50.000 de probe de tip RT-PCR, OK Medical a ajuns la concluzia că testarea trebuie făcută doar după apariţia simptomelor, pentru a avea un rezultat corect.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Spre deosebire de variantele anterioare SARS-CoV-2, tulpina Delta poate fi detectabilă doar după momentul apariţiei simptomelor. În conformitate cu recomandările CDC, diagnosticarea infecţiei se recomandă a fi efectuată cumulând rezultatul testului cu simptomatologia şi istoricul pacientul. Astfel, un rezultat RT-PCR NEGATIV, în prezenţa simptomelor specifice, NU exclude infecţia SARS CoV-2, recomandarea FERMĂ fiind de izolare şi retestare într-un interval de 48-72 ore”, se arată în comunicatul publicat pe Facebook de centrul de testare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările