Atenţie la gripă! Ce putem face pentru a ne proteja?

Atenţie la gripă! Ce putem face pentru a ne proteja?

În fiecare an gripa afectează între 5 şi 15 % din populaţie. Vaccinarea este cea mai sigură metodă de protejare împotriva acestei boli. Medicii ne sfătuiesc să evităm deplasările în spaţii deschise şi expunerea prelungită la frig. Este foarte important să respectăm regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Statistici alarmante

Gripa a făcut, în sezonul 2019-2020, primele victime, fiind înregistrate două decese în luna decembrie.  
În sezonul gripal 2018 – 2019, care s-a întins până în luna aprilie, au fost înregistrate 199 de decese confirmate cu virus gripal. Numărul victimelor a fost simţitor mai mare faţă de sezonul gripal anterior (2017 - 2018), când s-au înregistrat 129 de decese.

Cum recunoaştem gripa?

Spre deosebire de alte viroze respiratorii, gripa are, de regulă, un debut mai brusc, o gamă mai variată de simptome şi o evoluţie mai dificilă. Febra este un simptom aproape nelipsit, temperatura urcând peste 38ºC. Starea generală proastă, durerile de cap, durerile musculare, oboseala, slăbiciunea sunt simptome cvasiprezente.
De asemenea, pot apărea complicaţii precum pneumonia, infecţiile sinusurilor, infecţii ale urechilor, agravarea afecţiunilor cronice existente.
Mare atenţie! Gripa reprezintă un pericol important pentru sănătatea anumitor categorii de populaţie. Este vorba despre bebeluşi, persoanele în vârstă, bolnavii aflaţi sub tratament imunosupresiv, dar şi persoanele cu afecţiuni cronice precum diabetul, bolile cardiovasculare, obezitatea.

Cum ne putem îmbolnăvi vedem pe clicksanatate.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările