Află cât trăieşti în plus dacă nu mănânci carne!

Află cât trăieşti în plus dacă nu mănânci carne!

Alimentaţia bazată doar pe legume, fructe şi seminţe prelungeşte viaţa, spun medicii

Excluderea alimentelor de origine animală din dietă scade riscul de a face cancer, boli de inimă şi alte maladii grave, motiv pentru care ne poate prelungi viaţa cu ani buni, potrivit unui studiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Coordonatorul cercetării, dr. Gary E. Fraser, de la Universitatea Loma Linda din California, susţine că bărbaţii vegetarieni au o speranţă medie de viaţă de 83,3 ani, iar femeile vegetariene, de 85,7 ani - mai mare cu 9,5 ani, respectiv cu 6,1 ani decât cea a bărbaţilor şi femeilor care mănâncă în mod regulat alimente de origine animală.

Mai mult, fructele, legumele şi nuciferele pot să reducă riscul de cancer, boli cardiovasculare şi de diabet de tip 2, se arată în studiul citat de huffingtonpost.com. De asemenea, dieta vegetariană ne ajută să ne menţinem în limite normale greutatea şi circumferinţa taliei (care este un indicator al riscului de boli de inimă) şi are efect protector pentru creier. La studiu au participat 96.000 de persoane din SUA şi din Canada. Iată ce alte beneficii ale alimentaţiei vegetariene au observat cercetătorii americani în studiul lor:

- vegetarienii cântăresc, în medie, cu aproape 14 kilograme mai puţin decât carnivorii

- indicele de masă corporală (raportul dintre greutatea exprimată în kilograme şi pătratul înălţimii exprimată în metri) al vegetarienilor este cu 5 unităţi mai mic

- rezistenţa la insulină este o problemă întâlnită mai rar la vegetarieni şi la vegani


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările