Adevărul Live de la 14.00: Ce este radioterapia stereotaxică şi cum este folosită în tratarea cancerelor

Ce este radioterapia stereotaxică şi cum este folosită în tratarea cancerelor

Dr. Cristina Iftode explică de la ora 14.00 ce este radioterapia stereotaxică şi cum este folosită pentru a trata tumori maligne sau benigne. Procedura nu implică un tratament invaziv pentru pacient.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poţi urmări şi comenta emisiunea AICI

Radiochirurgia sterotactică este un tratamentul radioterapic prin care se administrează cu precizie doze mari de iradiere în volumul tumoral ţintă, reducând în acelaşi timp doza primită de ţesuturile sănătoase din vecinătate.

Acest tratament, precum şi radioterapia convenţională, face parte din tratamentul multimodal al cancerului. În funcţie de localizarea tumorii, tipul histopatologic, stadiul bolii şi statusul de performanţă al pacientului, radioterapia poate fi unic tratament sau parte a unui tratament multimodal complex.

După terminarea şedinţei de radioterapie, pacientul poate pleca acasă.

Ce este radioterapia stereotaxică şi cum este folosită în tratarea cancerelor, ne explică de la ora 14.00, Dr. Cristina Iftode, medic primar Radioterapie la Centrul Oncologic Sanador.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările