Adevărul LIVE. Cum apar tumorile cerebrale şi ce simptome ar trebui să ne trimită la medic

Cum apar tumorile cerebrale şi ce simptome ar trebui să ne trimită la medic

Tumorile cerebrale ocupă un important loc în patologia neurochirurgicală fiind şi principala cauză de deces de cauză oncologică atât la copii, cât şi la adultii sub 40 de ani. Ce semne pot prevesti o tumoră, aflăm de la Dr. Dan Razvan Bentia, Medic Primar Neurochirurgie în cadrul clinicii Sanador.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tumorile cerebrale reprezintă o acumulare în exces de celule anormale. Aceste tumori cerebrale pot fi benigne (necanceroase) sau maligne (canceroase), iar pe masură ce se dezvoltă pot duce la creşterea presiunii intracraniene. Ulterior, pot afecta creierul şi pot pune viaţa în pericol.

 În cazul în care se dovedeşte prin RMN apariţia unei tumori cerebrale, medicul neurochirurg îi va prezenta pacientului opţiunile pe care le are. În cazul tumorilor abordabile chirurgical soluţia optimă este cea chirurgicală de scoatere a tumorii în totalitate sau cât  mai aproape de totalitate.

Ce sunt tumorile cerebrale, cum apar şi ce simptome ar trebui să ne trimită la medic, aflăm de la Dr. Dan Razvan Bentia, Medic Primar Neurochirurgie în cadrul clinicii Sanador, la ora 14.00, la Adevărul Live. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: