Coşmarul coşmarurilor: de ce nu poţi ţipa sau alerga în somn

Coşmarul coşmarurilor: de ce nu poţi ţipa sau alerga în somn

Incapacitatea de a ţipa, precum şi de a alerga în timp ce dormi apare doar într-o anumită etapă a somnului, numită REM FOTO Shutterstock

Nu ţi s-a întâmplat doar ţie: mulţi oameni, atunci când dorm şi visează urât, se află în imposibilitatea de a se apăra. Este coşmarul din coşmaruri: când eşti atacat de o fiinţă sau o forţă malefică, oricât ai încerca, nu poţi nici fugi, nici striga după ajutor. Picioarele, braţele şi vocea nu te ascultă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spaima astfel creată devine atât de puternică încât chiar şi atunci când te trezeşti din somn, pentru câteva momente, simţi că nu te poţi mişca şi nu poţi vorbi.

Paralizia de 20 de minute

Conform psihologilor, sunt motive diferite ce cauzează incapacitatea de a ţipa în timp ce dormi şi în timp ce visezi. Neputinţa de a striga atunci când visezi urât poate fi legată de probleme mentale, de fobii sau de probleme nerezolvate din viaţa ta. Uneori, acestea îşi au rădăcinile în copilărie.

Pe de altă parte, incapacitatea de a ţipa, precum şi de a alerga în timp ce dormi apare doar într-o anumită etapă a somnului, numită REM.

Citeşte aici cum se instalează paralizia temporară în timpul somnului şi ce reacţii extreme pot apărea când ai coşmaruri. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: