Zece curiozităţi despre prune

Zece curiozităţi despre prune

Curiozităţi despre prune

Primul lucru trecut pe lista de curiozităţi despre prune trebuie să fie faptul că, potrivit nutriţioniştilor, aduce un aport important de vitaminte pentru organism.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numeroase studii arată că un consum de prune pot stimula imunitatea, te energizează şi te scapă de starea de oboseală. Pe lista de curiozităţi despre prune mai trebuie spus şi faptul că pot stimula tranzitul intestinal şi pot combate constipaţia. De asemenea, sunt cercetări care au ajuns la concluzia că prunele reuşesc să combată artita reumatoidă datorită vitaminei C pe care o conţin. 
 
Există un studiu făcut de cercetători japonezi care arată că prunele pot ajuta la combaterea viruşilor gripali, prin anumite substanţe pe care le conţin. 
 
Consumul de prune reuşeşte să sporească nivelul de vitamina C şi bineînţeles prin acest lucru absorbţia de fier din organism să fie mult mai bună. În plus, pe lângă vitamina C, prunele mai conţin un nivel ridicat de vitamina A şi vitamina K, precum şi antioxidanţi puternici care distrug radicalii liberi, care favorizează apariţia cancerului. 
 
Unele cercetări arată că substanţele pe care le conţin prunele ar proteja şi neuronii, iar pigmenţii antocianici, zeaxantină şi vitamine din prune au rol în protejarea sănătăţii ochilor. 
 

Curiozităţi despre prune. De mare ajutor în lupta cu anemia

Pe lista de curiozităţi despre prune mai trebuie arătat şi faptul că datorită acidului propanoic pe care îl conţin fibrele insolubile ale acestor fructe ajută şi la scăderea colesterolului „rău“ din sânge, responsabil pentru mai multe afecţiuni ale inimii.
 
Cercetătorii au mai reuşit să demonstreze că prunele pot bloca evoluţia astmului. Mai exact, resveratrolul din coaja prunei are efect anti-histaminic şi acţionează ca un calmant sui-generis al reactiilor alergice, care declanşează crizele de astm. De asemenea, tot ca o curiozitate despre prune mai trebuie spus faptul că ar putea ţine departe şi osteoporoza pentru că sunt foarte bogate în bor organic. 
 
Această substanţă joacă un rol foarte important în asimilarea calciului şi în consolidarea sistemului osos. Se mai spune despre prune şi că ar mai avea rol şi în reglarea hormonală la femei.
 
Prunele pot ajuta organismul şi să lupte împotriva anemiei feriprive, cel mai des întâlnită. Explicaţia stă în faptul că prunele au conţinut de fier organic ce poate fi asimilat repede de organism.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările