Zece curiozităţi despre piersici

Zece curiozităţi despre piersici

Curiozităţi despre piersici.

Pe lista de curiozităţi despre piersici trebuie trecut faptul că aduc un aport important de energie şi poate înlocui chiar şi o ceaşcă de cafea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Piersicile sunt perfecte pentru hidratare, pentru că au un conţinut de apă de 87%. De asemenea, pe lista de curiozităţi despre piersici trebuie trecut şi faptul că sunt potrivite şi în curele de slăbire. 100 de grame de piersici au aproximativ 45 de calorii, faţă de struguri, de exemplu, care au dublu. 
 
Piersicile au şi numeroase vitamine şi substanţe nutritive pentru organism. Tot 100 de grame de piersici au 0,7 grame de proteine, 11 grame de carbohidraţi, 5 grame de calciu, 2 grame de fibre, 12 miligrame de fosfor, care ajută la menţinerea sănătăţii celulelor nervoase, 197 miligrame de potasiu sau 6,6 miligrame de vitamina C.  
 
Tot dintre curiozităţi despre piersici trebuie spus şi faptul că în urma unor cercetări s-a ajuns la concluzia că aceste fructe aduc un aport important şi de vitamina A, care ajută organismul să ţină departe formarea celulelor maligne în organe şi glande cu ţesut epitelial.

Curiozităţi despre piersici. Ţin departe diabetul şi bolile de inimă

Pentru că au un conţinut ridicat de fibre şi potasiu, piersicile pot fi de mare ajutor într-o cură de detofixiere. De asemenea, potasiul vă ajută să menţineţi sănătatea rinichilor, presiunea arterială normală şi ajută în reglarea cantităţii de lichid intracelular.
 
Se mai spune despre piersici că au efect în ceea ce priveşte încetinirea procesului de îmbătrânire. Nu au colesterol, iar pe lângă faptul că ţin departe bolile de inimă şi diabetul, compuşii fenolici au proprietăţi care luptă împotriva obezităţii.    
 
Printre altele, beneficiile consumului de piersici sunt şi în ceea ce priveşte combaterea anemiei, constipaţiei sau a hipertensiunii arteriale. De asemenea, nutriţioniştii mai spun că piersicile sunt de ajutor şi în cazul gastritei, a inflamaţiilor rinichilor, brinşite sau astm.   
 
Un studiu publicat în „Journal of Medicinal Food” arată că pulpa piersicilor conţine antioxidanţi importanţi, care ajută organismul să lupte împotriva formării radicalilor liberi.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările