Suplimente care pot îmbunătăţi viaţa sexuală. Ce este indicat pentru bărbaţi şi ce funcţionează pentru partenerele lor

Suplimente care
pot îmbunătăţi viaţa sexuală. Ce este indicat pentru bărbaţi şi ce funcţionează
pentru partenerele lor

Nu avem tot timpul o viaţă sexuală grozavă aşa cum ne-am dori, din multe motive

Nu performăm tot timpul la fel de bine în dormitor. Asta se întâmplă tuturor, deşi nu mulţi o recunoaştem deschis. Motivele sunt multe. Vârsta, starea de sănătate, sentimentele pe care le avem faţă de partener (ă), toate au un impact.

În anumite situaţii, suplimentele nutriţionale ajută, însă important este să nu pierdem din vedere imaginea de ansamblu şi să vorbim deschis cu medicul nostru despre problema care ne frământă.

„Înainte de a apela la diverse ierburi sau suplimente alimentare, gândiţi-vă la ce schimbări aţi putea face în viaţa dvs. De exemplu, exerciţii fizice, pierdere în greutate, tratamente împotriva vreunei boli sau schimbarea medicaţiei. Toate acestea pot ajuta“, explică Adriane Fught-Berman, profesor asociat de farmacologie la Universitatea Georgetown, citat de webmd.com.

Cea mai mare atenţie când vine vorba despre sex este focusată asupra bărbaţilor. Dar, ce funcţionează la un bărbat, cel mai probabil, nu funcţionează în cazul unei femei, mai spune profesorul mai sus citat. Vestea bună e că ambele genuri au propriile opţiuni.

Astfel, pentru femei un nivel scăzut de fier omoară dorinţa sexuală şi putinţa de a ajunge la orgasm. Unele studii notează o îmbunătăţire a vieţii sexuale după ce femeile cu deficit de fier şi-au corectat această lipsă de nutrienţi. Însă, prea mult fier dăunează. Mai mult de 20 de miligrame pe zi duce la constipaţie şi alte tipuri de probleme stomacale. Mai mult de 60 de miligrame pe zi pot ameninţa chiar viaţa.

 Tribulus terrestris – Colţii babei, este o plantă mediteraneeană de la care sunt folosite în scop medicinal atât rădăcina, cât şi frunzele şi fructele. Unele studii indică o creştere a apetitului sexual în urma administrării a 7,5 miligrame de plantă pe zi, timp de o lună.  

Ginsengul peruvian este o rădăcină care ajută femeile care iau antidepresive, în urma cărora au o dorinţă sexuală redusă. „Pentru că este un aliment, este bine să fie încercat“, mai spune Fugh Berman. Însă, adaugă aceasta, e bine să fiţi precaute dacă ştiţi că aveţi sensibilitate la estrogen. Cel mai bine este să întrebaţi medical înainte de a lua un supliment sau altul“.

Pentru bărbaţi, cele mai multe suplimente sunt destinate combaterii disfuncţiilor erectile care pot avea ca origine probleme medicale, depresie sau hipertensiune.

„Soluţia este, probabil, o discuţie deschisă cu medicul asupra alternativelor care ar putea funcţiona“, afirmă dr. Josephine Briggs, directorul Centrului Naţional American de Medicină Alternativă.  

De asemenea, medicul vă poate spune dacă este de folos o anumită dietă, exerciţiile fizice sau scăderea în greutate.

Ce funcţionează, totuşi, în cazul bărbaţilor? Unul dintre suplimente poate fi L-Arginina, un aminoacid şi care luat într-o cantitate de 5 miligrame pe zi timp de 6 săptămâni îmbunătăţeşte erecţia prin stimularea dilatării vaselor de sânge.  Efectele secundare variază de la dureri de stomac până la diaree sau altele şi nu sunt de neglijat, astfel că e bine să vorbiţi cu medicul despre oportunitatea de a lua acest supliment.

Sildenafilul comprimate ( supliment similar cu Viagra - medicamentul de referinţă autorizat deja în UE), ajută mai ales persoanele cu diabet şi disfuncţii erectile. Cantitatea indicată este de 2 grame pe zi. Efectele secundare pot include durere în piept, ameţeală, stări de vomă şi deranjament stomacal.

Niacina, adică un tip de vitamină B, luată timp de 12 săptămâni în cantitatea de 1,500 de miligrame poate fi de ajutor. Atenţie însă că o doză de 3 grame pe zi sau mai mare poate dăuna ficatului, inimii, poate cauza probleme de tensiune arterială şi de aparat urinar.

Ce mai poate funcţiona atât pentru el, cât şi pentru ea? Ginsengul asiatic poate fi de folos femeilor aflate la vârsta menopauzei. Potrivit unui studiu, cantitatea indicată este de 1 gram de trei ori pe zi, timp de două săptămâni. Poate îmbunătăţi şi erecţia în cazul bărbaţilor,potrivit aceleiaşi surse. Printre efectele secundare se numără insomnia.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările