Care sunt efectele consumului de dulciuri asupra organismului

Care sunt efectele consumului de dulciuri asupra organismului

Dulciurile conţin o substanţă numită amină care este o altă formă a serotoninei, hormon care îţi dă o stare de bine.

Dulciurile, plăcerea nevinovată a tuturor, fac adesea mai mult rău decât bine. Iată care este efectul consumului de dulce în mod constant!

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu spune nimeni că nu este corect să te abţii pe deplin de la a consuma dulciuri. O alimentaţie echilibrată şi sănătoasă trebuie să conţină şi dulciuri, însă secretul constă în ce dulciuri alegi să consumi şi în cantitatea ingerată.
 
În plus, cercetătorii au observat că dulciurile au din păcate un aport foarte mare de zahăr, iar acest aspect este responsabil de crearea dependenţei.

Dependenţa de dulce se tratează

Cu siguranţă că numai gândul sau rostirea cuvântului dulce îţi dă fiori din cauza faptului că dulciurile conţin o substantă numită amină care este o altă formă a serotoninei. Acest hormon este secretat la nivel cerebral în momentul în care consumi dulciuri.

Astfel se explică senzaţia extrem de plăcută în momentul în care consumi o prăjitură. De aici rezultă şi tentaţia atât de greu de stăpânit atunci când în faţa ochilor îţi apare un dulce.

Aspectul prăjiturilor sau al ciocolatei, la care se adaugă mirosul plăcut, transmit creierului nevoia de a consuma produsul respectiv, astfel tentaţia creşte şi devine din ce în ce mai greu de stăpânit.

Află pe Clicksanatate.ro care sunt dulciurile sănătoase!

Ce analize trebuie făcute pentru a depista infertilitatea

„Ce regim de îngrăşare sănătos aş putea ţine?”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările