Zi de Plumb pentru Rovana. Comisia Juridică a PE i-a dat aviz negativ pentru funcţia de comisar european. PSD trebuie să facă o altă propunere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rovana Plumb
Rovana Plumb

Rovana Plumb a primit aviz negativ din partea Comisiei Juridice a Parlamentului European pentru funcţia de comisar pe Transporturi. Au fost 15 voturi împotrivă, 6 pentru şi două abţineri.  În urma avizului negativ, Rovana Plumb nu mai poate fi audiată în Comisia de Transporturi. Guvernul Dăncilă trebuie să vină cu o altă propunere, susţin surse diplomatice pentru Adevărul.

„Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsă acum cu largă majoritate de Comisia Juridică a Parlamentului European. În favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari. Împotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari. S-au abţinut 2 europarlamentari. Fără avizul Comisiei Juridice audierea din Comisia de Transport nu poate avea loc“, a scris Siegfried Mureşan pe Facebook

Comisia juridică a Parlamentului European a solicitat explicaţii în scris din partea Rovanei Plumb, după ce a constat mai multe diferenţe între declaraţia de avere prezentată la Bruxelles şi declaraţiile oficiale din România. Spre exemplu, într-o declaraţie apare un credit de 800.000 de euro, pe care Rovana Pumb trebuie să-l returneze până în 2027, în altă declaraţie, nu. 

În plus, Rovana Plumb a rămas şi fără 170.000 de euro, după ce AEP a decis ieri să nu ramburseze niciun leu din suma cheltuită de PSD în campania electorală pentru europarlamentare. Rovana Plumb finanţase campania cu  800.000 lei (170.000 de euro), bani pe care ar fi trebuit să-i recupereze de la stat. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite