Zgonea, despre alianţa dintre PNL şi PDL: Crin şi-a schimbat sexul sau părerea despre căsătoria dintre persoane de acelaşi sex?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Valeriu Zgonea FOTO Arhiva Adevărul
Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Valeriu Zgonea FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Valeriu Zgonea, i-a reamintit liderului PNL Crin Antonescu despre o declaraţie pe care a făcut-o în 2005 privind o posibilă alianţă cu PDL ca fiind ca o căsătorie între persoane cu acelaşi sex.

„Crin Antonescu răspundea cândva la o întrebare despre fuziunea PNL şi PD spunând că cele două partide sunt precum două persoane de acelaşi sex care nu se pot căsători. Să înţelegem acum că domnul Antonescu şi-a schimbat părerea despre căsătoriile între persoane de acelaşi sex sau că vreunul dintre cele două partide şi-a făcut între timp operaţie de schimbare de sex?“, a scris Valeriu Zgonea, pe pagina sa de Facebook.
 

Liderul deputaţilor a f[cut referire la o declara'ie a lui Antonescu din 2005. „E ca si cum am vorbi despre persoane de acelasi sex care vor sa se casatoreasca", a caracterizat liderul deputatilor libe-rali, Crin Antonescu, ideea fuziunii dintre PNL si PD.

O delegaţie a PNL, condusă de Crin Antonescu, şi alta a PDL, condusă de Vasile Blaga,  s-au pus ieri la masă şi, după două ore de discuţii, au anunţat coagularea dreptei în două acte: mai întâi alianţă electorală bazată pe încredere, apoi fuziune cu acte. „În urma acestei discuţii am luat decizia de a construi un proiect comun pentru alegerile prezidenţiale şi pentru a guverna împreună. Dorim un partid mare cât mai curând, dar fuziunea necesită timp. Nu ştiu dacă se va face până la alegerile prezidenţiale“, a spus Crin Antonescu, preşedintele demisionar al PNL.

Lui Vasile Blaga i-a revenit rolul de a anunţa că cele două partide vor avea un candidat comun la alegerile prezidenţiale. Numele său încă nu este cunoscut, dar „va fi stabilit curând în baza unor cercetări“, după cum a spus Buldogul. Liberalii au dat asigurări că, în cel mai scurt timp, vor rupe alianţele cu PSD din teritoriu, pentru că, în unele judeţe, USL încă mai trăieşte.

Citeşte şi:

UPDATE Klaus Iohannis a anunţat că va candida pentru şefia PNL. Antonescu: „Nu mai candidez. Eu pot fi orice.Mai puţin Papă sau preşedintele SUA“

Liderii PNL şi PDL se întâlnesc astăzi, de la ora 17.00, pentru a purta primele discuţii privind proiectul de unificare a dreptei. În cadrul Delegaţiei Permanente a PNL, Klaus Iohannis a anunţat că va candida la şefia partidului. În cursă, alături de primarul Sibiului, va intra şi senatorul PNL Ioan Ghişe.


Prima încercare de unificare a dreptei. MRU a discutat cu Antonescu. PNL discută mâine cu PDL. Blaga a ignorat PMP: Elena Udrea o fi frustrată

Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a mers la sediul PNL, unde a discutat cu preşedintele demisionar al liberalilor, Crin Antonescu, variante de asociere a dreptei în urma scorului înregistrat la alegerile europarlamentare. PNL va negocia mâine, la Parlament, cu PDL o alianţă. Liderul PDL, Vasile Blaga, a ignorat PMP, iar despre criticile Elenei Udrea a spus astfel: „Poate o fi frustrată, nu ştiu“.



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite