Zegrean şi-a depus dosarul pentru pensia de parlamentar: ”Nu am rezistat”. Ce sumă va primi preşedintele CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale FOTO Mediafax
Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale FOTO Mediafax

Preşedintele Curţii Constituţionale (CCR), Augustin Zegrean, spune că nu a resistat să nu-şi depună dosarul pentru a obţine pensie specială de parlamentar.

„V-am spus că nu cred că am să rezist. Nu am rezistat“, a spus Augustin Zegrean, întrebat dacă şi-a depus dosarul pentru a primi pensia specială de parlamentar.

Augustin Zegrean a fost parlamentar în Legislatura 2000-2004, ales pe listele Alianţei Dreptate şi Adevăr PNL-PD.

Parlamentarii şi-au votat pensii speciale în urmă cu câtea luni. „Cuantumul indemnizaţiei de parlamentar se calculează ca produs al numărului lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizaţia brută lunară realizată în luna anterioară solicitării de către un deputat/senator, în limita a trei mandate“, se arată în proiectul de lege. Indemnizaţia brută lunară, cu mărirea de 10% aplicată de la 1 ianuarie 2016, va fi 7.699 de lei, deci 0,55% înseamnă 42,34 de lei.

Astfel, cei care au trei sau mai multe mandate de parlamentar vor primi o pensie specială de 6.096 de lei (pentru 144 de luni de mandat),  cei cu două mandate (deci 96 de luni) vor primi 4.064 de lei, iar cei care au prins un singur mandat în Legislativ (48 de luni) se vor alege cu o pensie specială de 2.032 de lei. În acelaşi timp, parlamentarii pensionari vor primi o pensie din sistemul public care va însuma atât perioada petrecută în profesia lor de bază, cât şi pe cea din perioada cât au fost parlamentari. Aşadar, indemnizaţia specială care va reprezenta, de fapt, o a doua pensie.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite