Votul în cazul Florin Popescu, amânat. Cum se scuză deputaţii: „Puii tot mâncaţi rămân“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţa de marţi a Camerei Deputaţilor, în care trebuia discutată cererea DNA privind ridicarea imunităţii lui Florin Popescu, acuzat de trafic de influenţă, a fost amânată din lipsă de cvorum. În timp ce unii aleşi s-au scuzat pentru întârziere şi au căutat justificări, alţii au arătat cu degetul către colegi şi i-au acuzat că sunt părtinitori.

În plină campanie electorală pentru cele două seturi de alegeri, cei mai mulţi deputaţi au preferat să evite locul în care ar trebui să îşi desfăşoare activitatea - Parlamentul. Marţi, când trebuia discutată solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind încuviinţarea arestării „baronului puilor“, Florin Popescu, acuzat de trafic de influenţă.

Prim-vicepreşedintele PDL, Andreea Paul, a fost printre cei dintâi parlamentari care au denunţat absenţele colegilor.

„Nu am văzut-o pe Elena Udrea, nu era în sală“, a spus deputatul PDL, acuzator, şi a arătat că parlamentarii din partea Partidului Mişcarea Populară, din care Popescu face parte, au lipsit.

„Nu doar că nu vin la serviciu, dar şi atunci când e important şi trebuie să dăm un semnal independenţei justiţiei să-şi facă treaba şi să ridicăm talpa politică de pe cei care sunt acuzaţi pentru moment (...) nu pot răspunde în faţa justiţiei doar pentru că parlamentarii nu vin la serviciu“,  a spus Paul şi l-a îndemnat, direct, pe Florin Popescu să demisioneze din Parlament.

„Campania, mai importantă“

Pe de altă parte, alţi parlamentari au motivat absenţele şi au subliniat că, mai importantă decât decizia în cazul lui Florin Popescu, este campania electorală.

„Campania electorală este mai importantă şi fiecare coleg avea programat... şi eu am în cursul zilei o întâlnire electorală. Sunt două întâlniri foarte importante în Parlament în acest moment, de aceea a fost o prezenţă mai slabă. Dar acest vot poate să aştepte două săptămâni şi atunci pe 27 (mai - n.r.) cu siguranţă va fi şi cvorum pentru acel vot sau pentru legi“, a afirmat deputatul PSD Florin Iordache.

La rândul lui, preşedintele PSD Victor Ponta a ironizat situaţia şi a susţinut că votul în cazul Popescu mai „rezistă“ două săptămâni şi, oricum, „puii tot mâncaţi rămân“.

„Dacă era aşa de important acest vot, sunt convins că se cerea acum doi ani. Dacă nu a fost aşa important doi ani, cred că mai rezistă două săptămâni. Puii tot mâncaţi rămân, nu?“, a spus Ponta.

Citeşte şi:

Decizia în cazul „baronului puilor“, Florin Popescu, amânată din nou: deputaţii au suspendat şedinţa

Şedinţa de marţi a Camerei Deputaţilor a fost suspendată din lipsă de cvorum. Deputaţii ar fi trebuit să voteze inclusiv ridicarea imunităţii lui Florin Popescu, acuzat de trafic de influenţă.

Ponta nu se opune arestării lui Florin Popescu, "baronul puilor"

Crin Antonescu a început să ceară, ca şi Băsescu, arestarea tuturor deşi a votat împotriva unei astfel de proceduri în cazurile Vosganian şi Victor Paul Dobre, dar dacă PNL, PDL şi PMP îşi doresc ca deputatul Florin Popescu să fie arestat, li se va îndeplini dorinţa, afirmă liderul PSD, Victor Ponta.

Deputatul Florin Popescu a fost audiat la Parchetul General în dosarul în care este acuzat de conflict de interese

Deputatul Florin Popescu s-a prezentat miercuri la sediul Parchetului General pentru a fi audiat de procurori în dosarul în care este acuzat de conflict de interese, în urma unei sesizări a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite